Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Πανάδες και βότανα – Φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισής τους

Πανάδες, και οι παράγοντες που ευθύνονται για αυτές πολλοί και διάφοροι.
Μπορεί να είναι γενετικοί,
μπορεί να οφείλονται σε μεταβολικές διαταραχές,σε ορμονικές διαταραχές,μπορεί να ευθύνονται κάποια καλλυντικά τα λεγόμενα φωτοευαίσθητα,ακόμα και κάποια χημικά πίλινγκ.
Μπορεί να οφείλονται στην ηλικία,σε ορμονικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης.
Στις πολυκυστικές ωοθήκες ή στην κληρονομικότητα,το σίγουρο πάντως είναι πως οι πανάδες δεν είναι επιφανειακές όπως οι καφέ κηλίδες.
Οι πανάδες είναι από τις πιο συνηθισμένες δερματικές παθήσεις,οι γνωστές μας δυσχρωμίες του δέρματος που δημιουργούνται στα πιο  βαθιά στρώματα της επιδερμίδας και πολλές φορές οφείλονται στην αύξηση της παραγωγής της μελανίνης και πάντα κάνουν την εμφάνισή τους με έξαρση το καλοκαίρι.
Και πως φεύγουν οι πανάδες;
Η απάντηση είναι δυστυχώς σύνθετη.
Χρειάζεται σωστή διάγνωση της αιτίας και σωστή εκτίμηση του βάθους της μελανίνης και πάντα χρειάζεται η συμβουλή ενός ειδικού,είτε πρόκειται για φυσική θεραπεία είτε όχι.
Οι φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισής τους πολλές,αλλά...