Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Πολυκόμπι – Ένα ισχυρότατο διουρητικό και αντιφλεγμονώδες βότανο

Πολυκόμπι – Ένα ισχυρότατο διουρητικό βότανο , αποτελεσματικό στη θεραπεία ρευματικών παθήσεων , πληγών , δερματικών προβλημάτων  και γενικών φλεγμονωδών καταστάσεων.
Στη χώρα μας το γνωρίζουμε σαν
~ πολυκόμπι
~ κοντυλόχορτο
~ πολυτριχιά
~ πολυκόνδυλο
~ιππουρίδα των αγρών.
Στις άλλες χώρες σαν
~ bottlebrush – επειδή το χρησιμοποιούταν σαν βούρτσα για μπουκάλια
~ horsetail -επειδή- κατά μία εκδοχή – το έδεναν στις ουρές των αλόγων , στις αλογοουρές , για να διώχνει τα έντομα , κατά άλλη εκδοχή , επειδή μοιάζει με ουρά αλόγου
~ Schachtelhalm
~ equiseto
~ mare’s Tail
~ scouring Rush
~ shave Grass
Η επιστημονική του ονομασία...

Πλιγούρι βρώμης και νιφάδες βρώμης , ποια η διαφορά τους;

Πλιγούρι – Τι είναι τα πλιγούρια;
Τα πλιγούρια είναι:
#1.  πλιγούρια ολικής άλεσης ολόκληρων τεμαχισμένων ή χοντροκοπανισμένων κόκκων – θα το βρούμε και ως “steel-cut” – Steel Cut Oats, coarse oatmeal ή oat groats για το πλιγούρια βρώμης και wheat groats για τα πλιγούρια σίτου- σε ξένες συσκευασίες, αλλά και κορκότο ή κορκοτό σε ελληνικές συσκευασίες για τους ολόκληρους χοντροκοπανισμένους κόκκους σιταριού.
Ολόκληροι ή χοντροαλεσμένοι ή χοντροκοπανισμένοι κόκκοι από σιτάρι, βρώμη και κριθάρι που διατηρούν το ενδοσπέρμιο, το φύτρο και το πίτουρο , διατηρώντας έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά τους.
Τα πλιγούρια ολόκληρων σπόρων για να τα μαγειρέψουμε πρέπει πρώτα να τα μουλιάσουμε σε νερό και στη συνέχεια να τα σιγοβράσουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σε πολλά μέρη της μεσογείου γίνεται διάκριση μεταξύ του ψιλο-κομμένου πλιγουριού  και του χονδρό-κομμένου πλιγουριού, έτσι παρατηρούμε το ψιλό,
το μέτριο,
το χονδρό και το έξτρα χονδρό πλιγούρι ολόκληρου σπόρου.
Η υψηλότερη ποιότητα πλιγουριού έχει ομοιόμορφο μέγεθος κόκκων, επιτρέποντας έτσι έναν πιο ελεγχόμενο χρόνο μαγειρέματος και πιο σταθερό αποτέλεσμα...
read more:https://botanologia.gr/pligoyri-vromis-kai-nifades-vromis-poia-i-diafora-toys/