Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Αλάτι και μέλι στην υπηρεσία της ομορφιάς μας και ένα υπέροχο λαδάκι!

Στην υπηρεσία της ομορφιάς μας !
Να ασχοληθούμε πάλι λίγο και με το πρόσωπό μας που τόσο μας έχει ανάγκη;
Ναι;
Λοιπόν…
Το σώμα μας περιέχει την ίδια συγκέντρωση μετάλλων και ιχνοστοιχείων και θρεπτικών ουσιών όπως το θαλασσινό νερό.
Έτσι δεν θεωρείται έκπληξη ότι το θαλασσινό αλάτι είναι ένας φυσικός σύμμαχος για την εξισορρόπηση,
την προστασία και την αποκατάσταση του σώματος και του δέρματός μας.
Μία από τις σημαντικότερες διαφορές μεταξύ του ανεπεξέργαστου θαλασσινού αλατιού και του ραφιναρισμένου αλατιού είναι η περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα.
Το θαλασσινό αλάτι περιέχει 92 στοιχεία του περιοδικού πίνακα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, που είναι απαραίτητα για την υγεία των κυττάρων μας.
Φορτωμένο με μεταλλικά στοιχεία όπως μαγνήσιο,
ασβέστιο,
νάτριο και κάλιο τα οποία διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην διατήρηση της υγείας του δέρματός μας όπως της σωστής λειτουργίας των κυττάρων του...