Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ας συνηθίσουμε τα παιδιά μας να πίνουν υγιεινά smoothies λαχανικών.

Πως μπορούμε να συνηθίσουμε τα παιδιά μας να πίνουν χυμούς λαχανικών και να τρώνε λαχανικά;
Μα σιγά-σιγά με υπομονή και επιμονή.
Ο φρέσκος χυμός είναι ένα από τα πιο αγνά πράγματα που μπορoύμε να δώσουμε στο παιδί μας!
Οι χυμοί των λαχανικών είναι θρεπτικότατοι και νοστιμότατοι και με διάφορα ευφυή τεχνάσματα μπορούμε να συνηθίσουμε τα παιδιά μας όχι μόνο να τους πίνουν αλλά και να τους αναζητούν.
Μπορούμε να ξεκινήσουμε  με έναν απλό χυμό μήλου στον αποχυμωτή μας προσθέτοντας τις πρώτες φορές λίγο καρότο σε μιά αναλογία 90% μήλο 10% καρότο.
Μόλις συνηθίσουν αυτή τη γεύση – η οποία ομολογουμένως είναι θεσπέσια διότι ο συνδυασμός μήλο και καρότο είναι άψογος – διαφοροποιούμε την αναλογία σε 80% μήλο και 20% καρότο και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε 50% μήλο 50% καρότο.
Και συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε διάφορους συνδυασμούς με τις παραπάνω αναλογίες,αφήνοντας την φαντασία μας και το ένστικτό μας να δημιουργήσουν,γιατί δεν ξεχνάμε ότι...