Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Ζωμός αποτοξίνωσης με κρεμμύδια, κουρμούμι, καρότα, τζίντζερ

Βότανα και υγεία
Έχετε ακούσει για την μαγειρική ιατρική; Στη μαγειρική ιατρική χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένη διατροφή για την πρόληψη ειδικά, αλλά και τη θεραπεία των ασθενειών και κατ' επέκταση την ευημερία μας!!!
Ζωμός αποτοξίνωσης, ένας ζωμός φυσικά επουλωτικός,
καταπραϋντικός και ανακουφιστικός που προσαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό, στις ανάγκες του καθενός από εμάς, μια πεντανόστιμη σούπα γεμάτη αντιοξειδωτικά.
Ο ζωμός αποτοξίνωσης με κουρκούμι είναι και  μια νόστιμη βάση ή ένα “σημείο εκκίνησης” για ένα διαφορετικό πιάτο κάθε φορά που η στιγμή θα το χρειαστεί και η φαντασία θα το επιθυμήσει! 
Μπορεί στο τελικό μου πιάτο να προσθέσω  ζυμαρικά, όπως κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι,
βοτανολαχανικά, όπως άνηθο,
μαϊντανό,
σπανάκι ή και σέλινο!
Ρεβίθια,
ρύζι ή ακόμα, και φασόλια!
read more:https://botanologia.gr/zomos-apotoxinosis-me-kremmydia-koyrmoymi-karota-tzintzer/