Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Βότανα για τη θεραπεία της ακμής, των ουλών και των σημαδιών της.

Το δέρμα μας είναι τόσο μοναδικό όσο και εμείς.
Και όπως υπάρχουν συστατικά, τρόφιμα και καταστάσεις που ο οργανισμός αρνείται να τα δεχθεί και τα προβλήματα εμφανίζονται.
Τα προβλήματα αυτά, τις περισσότερες φορές, κάνουν γνωστή την παρουσία τους πρώτα-πρώτα από το δέρμα μας με τη μορφή ακμής,
εκζεμάτων,
φλεγμονών και οιδημάτων.
Για την θεραπεία της ακμής και την επούλωση ουλών της υπάρχουν πολλές δημοφιλείς φυσικές θεραπείες, εκείνο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι κάποιες φυσικές θεραπείες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποφέρουν αποτελέσματα και σίγουρα χρειάζεται περισσότερη υπομονή.
Υπάρχουν βέβαια και θεραπείες, όπως οι θεραπείες με βάση το θυμάρι,
την καλέντουλα και το μύρο που θεραπεύουν άμεσα.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leeds Metropolitan εξέτασαν την επίδραση των εκχυλισμάτων θυμαριού, καλέντουλας και μύρου στο βακτήριο Propionibacterium acnes, το οποίο προκαλεί την ακμή μολύνοντας τους πόρους του δέρματος...

Η παιδική φτώχεια επιβαρύνει τις γνωστικές λειτουργίες εφ’όρου ζωής

Η παιδική φτώχεια μπορεί να έχει διαρκή αποτελέσματα στις γνωστικές λειτουργίες τα οποία μπορεί να συνεχίζονται μέχρι και τα βαθιά γεράματα – δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Pavla Cermakova , MD, PhD, του Τσεχικού Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας στο Klecany της Τσεχίας.
Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας ή που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση από κοινωνική και οικονομική άποψη, είναι πιθανότερο να έχουν χειρότερες γνωστικές λειτουργίες  και νοητικές ικανότητες μετά την ενηλικίωσή τους μέχρι και σε πολύ προχωρημένη ηλικία,σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος της Νευρολογίας στις 26 Σεπτεμβρίου του 2018 και στο ιατρικό περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας .
Οι γνωστικές δεξιότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν την ικανότητα σκέψης, μάθησης, συλλογισμού, μνήμης και επίλυσης προβλημάτων, αξιολογήθηκαν με βάση σχετικά τεστ.
«Ακριβώς όπως το σώμα, ο εγκέφαλος μεγαλώνει και γηράσκει, αλλά για κάποιους μπορεί να ενηλικιωθεί και να γεράσει γρηγορότερα από τους άλλους», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης dr Pavla Cermakova, καθηγήτρια και ερευνήτρια του Τσεχικού Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας στο Klecany της Τσεχίας.
«Ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων υποδηλώνει ότι η γήρανση του εγκεφάλου μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα και οι ρίζες αυτής της αιτίας βρίσκονται στην παιδική ηλικία.
Η μελέτη μας εξέτασε έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων από διαφορετικά υπόβαθρα και....