Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

πως να απαλλαγούμε από τις κηλίδες ηλικίας με αιθέριο έλαιο καρότου

πως να απαλλαγούμε από τις κηλίδες ηλικίας με αιθέριο έλαιο καρότου

οι καφέ κηλίδες,οι γνωστές μας κηλίδες ηλικίας,εμφανίζονται συχνότερα στο πρόσωπο, στη ράχη των χεριών, στο ντεκολτέ και στους ώμους.

Οι τρόποι αντιμετώπισης είναι πολλοί,εμείς ας δούμε πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με ένα ισχυρότατο λάδι-το αιθέριο έλαιο καρότου ή αλλιώς λάδι από σπόρους καρότου!
το αιθέριο έλαιο καρότου είναι ένα από τα ισχυρότερα και ιδανικότερα λάδια για την περιποίηση της γηρασμένης,κουρασμένης και ταλαιπωρημένης επιδερμίδας!
Το αιθέριο έλαιο καρότου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα,
αλλά και σε βιταμίνες όπως
βιταμίνη Β1,
βιταμίνη Β2 
προβιταμίνη Α,
βιταμίνη C,
βιταμίνη D και
βιταμίνη E!
έτσι τα ισχυρά συστατικά που περιέχει το λάδι από σπόρους καρότου του χαρίζουν:
-ισχυρότατες αντιγηραντικές,ενυδατικές και αναζωογονιτικές,αναγεννησιακές και αναπλαστικές ιδιότητες, που βοηθούν στην αναγέννηση και στην ανάπλαση της γηρασμένης επιδερμίδας ανανεώνοντας  τους ιστούς!
-εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους και το γνωστό μας "πόδι της χήνας"!
και το σπουδαιότερο σχεδόν εξαφανίζει τις κηλίδες ηλικίας με τη συχνή επάλειψη,όπως
και τις ρυτίδες που εμφανίζονται µε την πάροδο της ηλικίας,συντηρώντας την ακμή του δέρματος.
Στην ουσία το καροτέλαιο είναι το θαύμα που ζητά μια γηρασμένη και κουρασμένη επιδερμίδα!
είναι ένα από τα κορυφαία λάδια ομορφιάς!
σημειώσεις:
-για τις κηλίδες ηλικίας το αιθέριο έλαιο σπόρων καρότου το χρησιμοποιούμε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο προϊόν,που συνήθως είναι επάλειψη στα σημεία του προβλήματος!
-το λάδι από σπόρους καρότου το αναμειγνύουμε με ένα λάδι βάσης,όπως λάδι καρότου,αμαυγδαλέλαιο,λάδι καρύδας.
-το αιθέριο έλαιο από τους σπόρους του καρότου δεν είναι το γνωστό μας καροτέλαιο
-έχουμε τέσσερα διαφορετικά είδη λαδιών καρότου:
1) αιθέριο έλαιο από σπόρος καρότου
2) λάδι ψυχρής συμπίεσης σπόρων καρότου
3) έλαιο με έγχυση ρίζας καρότου-ειδικά άγριου καρότου Daucus σε φυτικό λάδι
και
4) λάδι που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι μας από το γνωστό μας καρότο
-όπως καταλαβαίνουμε το αιθέριο έλαιο από σπόρους καρότου έχει τις ισχυρότερες ιδιότητες,αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να είμαστε προσεχτικοί όταν αγοράζουμε λάδι καρότου!
να γνωρίζουμε τι είναι αυτό που παίρνουμε!
-ακολουθούν το λάδι ψυχρής συμπίεσης σπόρων καρότου,το έλαιο με έγχυση ρίζας καρότου
και το λάδι που φτιάχνουμε μόνοι μας.
-σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε λάδι καρότου με τη μέθοδο της θερμοδιαβροχής!!!
είναι πανεύκολο!!!

για ένα νεανικό πρόσωπο γεμάτο υγεία και ομορφιά

thalia-botanologia.blogspot.gr

άνοια-η χρόνια κατάχρηση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας

Η κατάχρηση του αλκοόλ αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση όλων των μορφών άνοιας, ιδίως της πρώιμης που εκδηλώνεται σε πιο μικρή ηλικία, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη γαλλική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Παρισιού και του Μπορντό και του ιατρικού ινστιτούτου INSERM, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας "The Lancet Public Health", ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 1,1 εκατομμύριο ενηλίκους που είχαν διαγνωσθεί με άνοια κάθε αιτιολογίας-μεταξύ άλλων λόγω Alzheimer- και παράλληλα για σχεδόν ένα εκατομμύριο άτομα που είχαν διαγνωσθεί με διαταραχή κατάχρησης αλκοόλ.

Περίπου το 3% των περιστατικών άνοιας αποδόθηκε σε εγκεφαλική βλάβη εξαιτίας του αλκοόλ. Η κατάχρηση του αλκοόλ σχετιζόταν με τριπλάσιο κίνδυνο άνοιας, με τον κίνδυνο να είναι μεγαλύτερος για τους άνδρες από ό,τι για τις γυναίκες.

Ειδικότερα, από τις περίπου 57.300 περιπτώσεις πρώιμης άνοιας πριν την ηλικία των 65 ετών (το 5% του συνόλου), η πλειονότητά τους (39%) σχετιζόταν με τη βαριά και παρατεταμένη κατανάλωση αλκοόλ ή με κάποια διαταραχή σχετική με το αλκοόλ (18%).

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ένα πιθανό όφελος για τη εγκεφαλική υγεία των ηλικιωμένων από την ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, αλλά αυξανόμενο κίνδυνο σε περίπτωση μεγάλης κατανάλωσης, κάτι που επιβεβαιώνει η νέα έρευνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί χρόνια και βαριά την κατανάλωση αλκοόλ, όταν ξεπερνά τα 60 γραμμάρια καθαρού αλκοόλ τη μέρα για τους άνδρες -πάνω από έξι ποτά τη μέρα) και τα 40 γραμμάρια για τις γυναίκες (πάνω από τέσσερα ποτά-.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «η σχέση ανάμεσα στην άνοια και στο αλκοόλ χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, αλλά πιθανότατα οφείλεται στο ότι το αλκοόλ οδηγεί σε μόνιμη δομική και λειτουργική εγκεφαλική βλάβη».

Οι διαταραχές στη χρήση του αλκοόλ αυξάνουν, επίσης, τον κίνδυνο για υπέρταση, διαβήτη, εγκεφαλικό και καρδιακή ανεπάρκεια ή αρρυθμία, που με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο για αγγειακή άνοια. Η κατάχρηση του αλκοόλ συνδέεται ακόμη με το κάπνισμα και την κατάθλιψη, που αποτελούν επίσης παράγοντες κινδύνου για άνοια.

πηγή του άρθρου:cnn.gr
thalia-botanologia.blogspot.gr
ας θυμηθούμε και:
γιατί και πως το Alzheimer και η αγγειακή άνοια σβήνουν τη μνήμη-botanologia.blogspot.gr
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την Άνοια;-botanologia.blogspot.gr
photo:pixabay.com