Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Παντζάρια, καρότα, ραπανάκια, σελινόριζες- οι πολύτιμες ρίζες του χειμώνα.


Παντζάρια, καρότα, σελινόριζες τα απόλυτα χειμερινά λαχανικά, ιδανικές ασπίδες του οργανισμού μας καθώς τονώνουν τις άμυνές του ενάντια στις εποχικές ιώσεις
Παντζάρια , καρότα , σελινόριζες και χυμός λεμονιού και έτοιμο το θρεπτικό και νόστιμο smoothie για την άμυνα του οργανισμού μας.
Μπήκαμε πια για τα καλά στο χειμώνα και στις λαϊκές αγορές μπορούμε να βρούμε πολλά φρούτα και λαχανικά για να εμπλουτίσουμε τη χειμερινή μας διατροφή.
Όπως καλά γνωρίζουμε , με τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια φρεσκότατα και υγιεινότατα smoothies*
Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα smoothie λαχανικών με τεράστια οφέλη για την υγεία μας.
Κύριο συστατικό του smoothie είναι τα παντζάρια,  και όπως έχω γράψει και αλλού το παντζάρι είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά για αυτό και επανέρχομαι συνέχεια σε αυτό!Για το smoothie θα χρειαστούμε...
read more:https://botanologia.gr/pantzaria-karota-rapanakia-selinorizes-oi-polytimes-rizes-toy-cheimona/

Quick tip – Ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε ενέργεια

Αναπαράσταση της ενέργειας που προσλαμβάνουν οι άνθρωποι από την κατανάλωση τροφής
wikipedia.org
Quick tip – Οι απαιτήσεις μας σε ενέργεια
Τι είναι
Μέσω της διατροφής ο ανθρώπινος οργανισμός προσλαμβάνει την ενέργεια που χρειάζεται καθημερινά.
Η ενέργεια αυτή απαιτείται για τη διατήρηση σταθερού του σωματικού βάρους, της σύστασης του ανθρωπίνου σώματος και του επιπέδου σωματικής δραστηριότητας, με στόχο το δια βίου καλό επίπεδο υγείας.
Οι απαιτήσεις σε ενέργεια αφορούν επίσης στην ενέργεια που χρειάζονται τα παιδιά για την ομαλή ανάπτυξη τους, καθώς και οι μητέρες στην περίοδο της εγκυμοσύνη και του θηλασμού.
Σε έναν υγιή πληθυσμό θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ της ενέργειας που προσλαμβάνει το ανθρώπινο σώμα αλλά και αυτής που καταναλίσκεται.
Πηγές
Μία σωστή, ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, λίπη) είναι ικανή να καλύψει τις συνήθεις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε ενέργεια...
read more:https://botanologia.gr/quick-tip-anagkes-toy-anthropinoy-organismoy-se-energeia/

Για τον καλύτερο έλεγχο του διαβήτη ναι στα αμύγδαλα, όχι στους υδατάνθρακες

Τα αμύγδαλα εκτός του ότι είναι ένα από τα πιο νόστιμα είδη ξηρών καρπών είναι και μιά πηγή σπουδαίων φυτοθρεπτικών συστατικών απαραίτητων στον οργανισμό μας.
Ο τρόπος ζωής έχει σημαντικό αντίκτυπο στον διαβήτη τύπου 2, με τη διατροφή να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.
Οι ξηροί καρποί  είναι μια καλή πηγή διατροφής και παρέχουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία.
Ωστόσο, μερικοί ξηροί καρποί είναι αποτελεσματικότεροι από τους άλλους για τα άτομα με διαβήτη.
Ένα από αυτά τα συστατικά των ξηρών καρπών είναι και το μαγνησίο.
Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας,την κατασκευή,τη διατήρηση του μυϊκού ιστού και για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
Από τους ξηρούς καρπούς τα αμύγδαλα είναι ο πιο αγαπημένος.
Τα αμύγδαλα βοηθούν τον οργανισμό μας να διατηρεί σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και αυτό διότι δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού προστατεύοντάς μας από την ξαφνική και έντονη ανάγκη για φαγητό κάτι που οδηγεί στην ανεξέλεγκτη λήψη τροφής και κατ΄επέκταση στην αύξηση του σωματικού βάρους...
read more:https://botanologia.gr/gia-ton-kalytero-elegcho-toy-diaviti-nai-sta-amygdala-ochi-stoys-ydatanthrakes/