Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Μούσλι – το υγιεινότερο και δημοφιλέστερο πρωινό στον κόσμο

Μούσλι,
müesli,
müsli,
muesli
Ο όρος «μούσλι» – για το οποίο υπάρχουν πολλές διαφορετικές ορθογραφίες – προέρχεται από την Ελβετική λέξη mus που σημαίνει «μείγμα»
και τι είναι;
μα…
1) Το υγιεινότερο και δημοφιλέστερο πρωινό στον κόσμο
Το πρωινό με βάση
α) τις νυφάδες βρώμης
β) τα μήλα και
γ) τους ξηρούς καρπούς
2) Το πρωινό που επινόησε ο Ελβετός γιατρός Maximilian Oskar Bircher-Benner -σε επόμενη ανάρτηση η ιστορία του περίφημου αυτού γιατρού που το όνομά του είναι σχεδόν ξεχασμένο- στη δεκαετία του 1890, για τους ασθενείς στο νοσοκομείο του στη Ζυρίχη όπου, μια διατροφή πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά ήταν το ουσιαστικότερο μέρος της θεραπείας του.....