Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Βότανα που προάγουν την υγεία μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #3

Στο άρθρο μου  «Μαγειρεύω με βότανα , ένας συνοπτικός γευστικός οδηγός» διαβάζαμε : Μαγειρεύω με βότανα – Το μαγείρεμα με βότανα είναι η πεμπτουσία της μαγειρικής.
Καθιστά το πιάτο μας πλήρες.
Μπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολο στην αρχή αλλά , όχι δεν είναι.
Αν και υπάρχουν τόσες πολλές συνταγές για να επιλέξουμε και να ξεκινήσουμε , ο ενθουσιασμός που νιώθουμε όταν έρχεται η μοναδική γεύση του φαγητού που εμείς , με δική μας  πρωτοβουλία , φαντασία και γνώση παρασκευάσαμε , επιλέγοντας τα υλικά παρασκευής του είναι μεγάλος και μπορεί να είναι η αρχή μια γευστικής πανδαισίας , ολωσδιόλου δικής μας επινόησης , με αποτέλεσμα ιδανικά πιάτα…
και στο άρθρο μου «Βότανα που προάγουν την υγεία μας μέσα από την καθημερινή μας διατροφή #1»  διαβάζαμε :
Η φύση μας έχει προμηθεύσει πολλά – πολλά βότανα τα οποία προάγουν την υγεία μας.
Για να επιλέξουμε το κατάλληλο βότανο για κάποια ανισορροπία του οργανισμού μας πρέπει να γνωρίζουμε την χρήση και τις ιδιότητές του καθώς και τις κατάλληλες τεχνικές για την χρήση τους.
Τα βότανα όμως δεν είναι μόνο για να επαναφέρουν την ισορροπία του οργανισμού μας.
Ο καθοριστικός τους ρόλος είναι να διατηρούν και να προάγουν την υγεία μας.
Για αυτό πρέπει να τα χρησιμοποιούμε συχνά και , το βασικότερο , με ασφαλείς τρόπους.
Ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους χρήσης είναι...

read more:https://botanologia.gr/votana-poy-proagoyn-tin-ygeia-mesa-apo-tin-kathimerini-mas-diatrofi-2/