Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Βότανα και μπαχαρικά στην υπηρεσία της υγείας μας!

Για αιώνες, πολλοί πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν τα μπαχαρικά για τη βελτίωση της υγείας τους αλλά και για να προλάβουν πλήθος ασθενειών.
Στις μέρες μας πολλές μελέτες – κυρίως εργαστηριακές – επιβεβαιώνουν το ρόλο συγκεκριμένων μπαχαρικών επισημαίνοντας  πως  όντως μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο και του καρκίνου.
“Υπάρχει όλο και περισσότερη τεκμηρίωση ότι αρκετές ενώσεις μπαχαρικών έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες,” λέει ο John Milner, PhD, διευθυντής του “Human Nutrition Research Center at the US Department of Agriculture και συν-συγγραφέας της επανεξέτασης των μπαχαρικών για την πρόληψη του καρκίνου.
Τα μπαχαρικά που έχουν επισημανθεί για την προστασία που προσφέρουν από τον καρκίνο σε εργαστηριακές μελέτες είναι πάρα πολλά όπως
βέβαια και οι μελέτες…
άλλες από αυτές βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ενώ
άλλες έχουν προχωρήσει και κάποια μπαχαρικά όπως το κουρκούμι και το σκόρδο έχουν μελετηθεί διεξοδικά με δεδομένη πιά τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες…
Τα μπαχαρικά με επιστημονικά αποδεδειγμένες αντικαρκινικές ιδιότητες  και τα οποία καταπολεμούν τον καρκίνο ως συστατικά της διατροφής μας είναι τα παρακάτω:
read more:https://botanologia.gr/votana-kai-mpacharika-stin-ypiresia-tis-ygeias-mas/