Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Οι συνδυασμοί βιταμίνης E και C δρουν κατά την εμφάνισης Αλτσχάιμερ


οι πολύτιμες βιταμίνες

βιταμίνες Ε και C ασπίδες προστασίας από τη νόσο Alzheimer
Μέχρι σήμερα είχαμε αναφερθεί σε μελέτες οι οποίες συσχέτιζαν τη λήψη βιταμινών και αντιοξειδωτικών με την καταπολέμηση της εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ.
Συγκεκριμένα, η μελέτη που έγινε από Καναδούς επιστήμονες, οι οποίοι ανέλυσαν δεδομένα πολλών ετών, διαπίστωσε ότι η πρόσληψη βιταμίνης Ε μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Πάρκινσον και να μειώσει τη σοβαρότητα άλλων νευρολογικών διαταραχών, όπως είναι το Αλτσχάιμερ.
Επίσης, πρόσφατη μελέτη Σουηδών ερευνητών είχε δείξει ότι η βιταμίνη Β12 μπορεί να δράσει προστατευτικά έναντι του Αλτσχάιμερ, γεγονός που σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι οι οποίοι έχουν μεγαλύτερα επίπεδα Β12 στο αίμα τους, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν τη διαδεδομένη νευροεκφυλιστική πάθηση.
Ενώ, μια ιδιαίτερα σημαντική μελέτη που διεξήχθη με τη συνεργασία δύο σπουδαίων πανεπιστημίων, του Χάρβαρντ και της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, επιβεβαίωσε ότι η βιταμίνη D είναι απαραίτητη στον οργανισμό μας, για να μπορούν τα κύτταρα να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του DNA.
Και όπως είναι γνωστό η έλλειψή της βιταμίνης D σχετίζεται με
την εμφάνιση καρκίνου,
την υπέρταση,
τις καρδιοπάθειες,
τον αυτισμό,
την παχυσαρκία,
τον σακχαρώδη διαβήτη,
την πολλαπλή σκλήρυνση,
τη ρευματοειδή αρθρίτιδα,
τη νόσο του Crohn,
τη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα,
την ψωρίαση,
τη σηψαιμία,
την αϋπνία,
την πρόωρη γήρανση,
το άσθμα,
την κυστική ίνωση,
την υπογονιμότητα,
την ημικρανία,
την κατάθλιψη,
τη νόσο Αλτσχάιμερ,
τη σχιζοφρένεια,
την επιληψία,
τα μυϊκά άλγη και
πολλές παθήσεις των δοντιών!!!
Τέλος, οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων στην Αγγλία, και σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε στο Κέντρο Ιαματικών Φυτών του Πανεπιστημίου στο Newcastle, το τσάι εμπεριέχει κάποιες αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι πολυφαινόλες, οι οποίες καταστέλλουν τη δράση εγκεφαλικών ενζύμων τα οποία προκαλούν την εκφύλιση του, με αποτέλεσμα την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ.
Τώρα μια ακόμα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι βιταμίνες παίζουν σημαντικό ρόλο τελικά στην καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ.
Έρευνα που έγινε από τους επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών, σε περίπου 4.500 άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, για 5 έτη, διαπίστωσε ότι υπάρχει σύνδεση της λήψης βιταμινών και της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Η έρευνα εστίασε στη λήψη βιταμίνης C και βιταμίνης Ε συνδυαστικά και, βάσει των δόσεων που έλαβαν οι συμμετέχοντες καταγράφηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Οι δόσεις των βιταμινών στις οποίες παρατηρούταν η προστατευτική δράση ήταν για την βιταμίνη Ε 400 διεθνείς μονάδες ημερησίως και για τη βιταμίνη C 500 mg ημερησίως. 
Όπως κατέγραψαν οι ερευνητές, σε χαμηλότερες δόσεις δεν διαπιστώθηκε να υπάρχει προληπτική δράση.
Ενώ σημείωσαν ότι οι ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη Ε είναι 22 διεθνείς μονάδες, ενώ για τη βιταμίνη C είναι από 75 έως 90 mg.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η προστατευτική δράση παρατηρούνταν μόνο όταν οι δύο βιταμίνες λαμβάνονταν μαζί, γεγονός που δείχνει ότι οι δύο βιταμίνες δρουν συνεργατικά.
Αναφορικά με τα άτομα που ήδη λάμβαναν τον συνδυασμό των βιταμινών με τις προαναφερόμενες δόσεις όταν άρχιζε η έρευνα, οι πιθανότητες, σύμφωνα με τους ερευνητές, να είχαν νόσο Αλτσχάιμερ ήταν κατά 78% λιγότερες. 
Ενώ για όσους λάμβαναν τον συνδυασμό των βιταμινών μέχρι το τέλος της έρευνας, οι πιθανότητες εμφάνισης της νόσου ήταν μειωμένες κατά 64%.
Επιπροσθέτως, στην έρευνα δεν διαπιστώθηκε θετική ανταπόκριση όταν οι συμμετέχοντες λάμβαναν πολυβιταμίνες που εμπεριέχουν συμπλέγματα της βιταμίνης Β.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ταυτόχρονη λήψη των βιταμινών C και Ε, συνδέεται, όπως όλα δείχνουν, με τη μείωση του κινδύνου για την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ.
Ωστόσο, παραδέχθηκαν ότι είναι απαραίτητη η περαιτέρω μελέτη του θέματος έτσι ώστε να διερευνηθεί εκτενώς το κατά πόσο τελικά ωφελούν οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά στην καταπολέμηση της εμφάνισης του Αλτσχάιμερ αλλά και ποιες είναι οι ενδεικνυόμενες δόσεις που πρέπει να λαμβάνουν οι άνθρωποι.
πηγή του άρθρου:naftemporiki.gr
photo:google.gr
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
thalia:botanologia.blogspot.gr
~~~~~~~~~~~~~
ας θυμηθούμε και
έχει αποδειχθεί πως η βιταμίνη C θεραπεύει πάνω από 30 σημαντικές ασθένειες:https://botanologia.blogspot.gr/2016/02/c-30.html
η βιταμίνη C μπορεί να σκοτώσει κάθε γνωστό ιό της ανθρωπότητας:https://botanologia.blogspot.gr/2017/07/c.html
για μιά χούφτα μύγδαλα:https://botanologia.blogspot.gr/2011/07/blog-post_2820.html
βιταμίνη Ε και τα τρόφιμα που την περιέχουν:https://botanologia.blogspot.gr/2012/05/blog-post_04.html
πρόληψη τριχόπτωσης και βιταμίνες-https://botanologia.blogspot.gr/2010/06/blog-post_7223.html
συνδυασμοί τροφίμων για καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών-https://botanologia.blogspot.gr/2011/12/blog-post_23.html
το φως του ήλιου είναι πολύτιμος σύμμαχος της υγείας μας-https://botanologia.blogspot.gr/2012/07/blog-post_482.html
τέσσερις πηγές βιταμίνης D εκτός από τον ήλιο-https://botanologia.blogspot.gr/2013/09/i-d.html
η σχέση της βιταμίνης D και της γνωστικής λειτουργίας-https://botanologia.blogspot.gr/2014/04/d.html