Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Αιθέρια έλαια για υγιή μεταξένια,όμορφα και λαμπερά μαλλιά

Αιθέρια έλαια για μεταξένια και λαμπερά μαλλιά 

Τα αιθέρια έλαια είναι γνωστό πως συνδέονται με την αρωματοθεραπεία,το μασάζ και
τα μπάνια.
Τα αιθέρια έλαια έχουν την δύναμη -όταν τα χρησιμοποιούμε με τεχνικές γνωστές εδώ και αιώνες- όχι μόνο να βελτιώνουν τη διάθεση μας και
την ευημερία μας αλλά και να μας προστατεύουν από ανισορροπίες και φλεγμονές του δέρματός μας συμπεριλαμβανομένου και του τριχωτού της κεφαλής μας!
Εκείνο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι τα περισσότερα αιθέρια έλαια που εφαρμόζουμε εξωτερικά δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε από μόνα τους αλλά αναμεμιγμένα με κάποιο λάδι βάσης και ειδικά πριν τα εφαρμόσουμε στα μαλλιά μας!
Τέτοια λάδια είναι:
– το ελαιόλαδο – ισχυρότατη πηγή βιταμίνης Ε και άλλων αντιοξειδωτικών,ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα απαλλάσσοντάς το από την ξηροδερμία και την πιτυρίδα.
– το αμυγδαλέλαιο -καταπραΰνει και ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής.
– το λάδι jojoba -ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών,ενυδατώνει το....