Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Συνταγές ομορφιάς με υλικά που έχουμε στην κουζίνας μας

Για το πίλινγκ – peeling – προσώπου έχω ξαναμιλήσει στο άρθρο μου:Μεταξένιο δέρμα και όμορφη επιδερμίδα χωρίς κοκκινίλες και φαγούρα
Στην σημερινό μου άρθρο θα δούμε και άλλες επιλογές ώστε να μπορούμε να διαλέξουμε ανάλογα με τα υλικά που κάθε φορά έχουμε στην κουζίνα και το χρόνο που έχουμε στη διαθεσή μας.
1) peeling με βάση το μέλι
θα χρειαστούμε:
μία (1) κουταλιά της σούπας μέλι
δυό (2) κουταλιές της σούπας ψίχα αμυγδάλου
ένα (1) κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο
μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
και:
– σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μας τα υλικά
– απλώνουμε το μείγμα μας στο καθαρό πρόσωπό μας
– τρίβουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις το πρόσωπό μας εκτός από την περιοχή πολύ κοντά στα μάτια
– ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό
Με το πίλινγκ αυτό εκτός από την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων έχουμε...