Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Λεμφικό σύστημα – Πως να το στηρίξουμε με αιθέρια έλαια

Λεμφικό σύστημα – Τα αιθέρια έλαια με τις ισχυρές του ιδιότητες είναι ιδανικά για μασάζ σε περιοχές που υπάρχει λεμφοίδημα.
Με το μασάζ και τα αιθέρια έλαια αυξάνεται η φλεβική ροή του αίματος και μειώνεται η συσσώρευση της λέμφου στους συνδετικούς ιστούς, ανακουφίζοντας το λεμφικό μας σύστημα.
Σαν βάση για να ετοιμάσουμε ένα λάδι για μασάζ σε λεμφοίδημα χρησιμοποιούμε ένα από τα παρακάτω λάδια βοτάνων:
– λάδι από σπόρους σταφυλιού – απορροφάται άμεσα από το δέρμα και είναι ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες λάδι το οποίο προάγει τη σύνθεση του κολλαγόνου στο χόριο – το χόριο είναι ένα από τα στρώματα του δέρματος και κατά κύριο λόγο αποτελείται από μια πρωτεΐνη το γνωστό μας κολλαγόνο –
ιδανικό για τα προβλήματα των φλεβών,των οιδημάτων των άκρων , του συνδρόμου της οικονομικής θέσης και τα μακρινά ταξίδια με αυτοκίνητο.
– λάδι από σπόρους βερίκοκου,ένα λάδι πλούσιο σε
ωμέγα-6 λιπαρά οξέα
καροτενοειδή
και
βιταμίνες Α, C,E και Β17 μιά βιταμίνη με ισχυρότατη αντικαρκινική δράση
– λάδι καλέντουλας – τονώνει τα αιμοφόρα αγγεία και είναι ιδανικό στις περιπτώσεις τραυματισμένων μυών και βέβαια...