Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Βότανα για το κυκλοφορικό σύστημα – Μια πρώτη γνωριμία

H υγιής κυκλοφορία του αίματός μας -γνωστό νομίζω σε όλους μας- είναι σημαντική για την διατήρηση της υγείας ολόκληρου του οργανισμού μας.
Υπάρχουν βότανα τα οποία βοηθούν και διατηρούν τη σωστή και υγιή αυτή κυκλοφορία;
Και βέβαια υπάρχουν.
Ένα τεράστιο φάσμα βοτάνων είναι στην διάθεσή μας ειδικά για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του κυκλοφορικού μας συστήματος.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο κράταιγος,
το δεντρολίβανο και η λεβάντα.
Στις αρχές του 1800 Αμερικανοί γιατροί άρχισαν να αναγνωρίζουν την αποτελεσματικότητα που είχε ο κράταιγος στην θεραπεία προβλημάτων του κυκλοφορικού συστήματος.
Ο κράταιγος είναι από τα ισχυρότερα τονωτικά βότανα του κυκλοφορικού συστήματος.
Καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία από διάφορες βλάβες.
Μειώνει την αρτηριακή πίεση και την χοληστερόλη,
ανακουφίζει από τον πόνο στο στήθος.
Τον κράταιγο μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε έγχυμα ή σε αφέψημα.
Η λεβάντα είναι βότανο κατευναστικό και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε μπάνια...