Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Αναπνοή – ασκήσεις αναπνοής για τη μείωση του άγχους και τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Αναπνοή-και η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αναπνέoυμε μας μεταμορφώνει και μας βοηθάει να νιώθουμε και να αισθανόμαστε καλύτερα.
Η βαθιά αναπνοή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους μείωσης του άγχους και του στρες στο σώμα μας.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν αναπνέουμε βαθιά, στέλνουμε ένα μήνυμα στον εγκέφαλό μας να ηρεμήσει και να χαλαρώσει.
Ο εγκέφαλός μας στη συνέχεια στέλνει αυτό το μήνυμα στο σώμα μας και με τη βοήθεια των αναπνευστικών ασκήσεων αρχίζει να χαλαρώνει.
Την επόμενη λοιπόν φορά που θα χαλαρώσουμε ας αφιερώσουμε μια στιγμή για να παρατηρήσουμε πώς αισθάνεται το σώμα μας
Θα παρατηρήσουμε ότι σιγά-σιγά ο τρόπος που αναπνέουμε αρχίζει να επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό μας.
Θα παρατηρήσουμε ότι οι ασκήσεις αναπνοής είναι από τους καλύτερους τρόπους να χαλαρώσουμε, να μειώσουμε την ένταση και να ανακουφιστούμε από το άγχος.
Και βέβαια είναι εύκολο να μάθουμε τις ασκήσεις αναπνοής...
read more:https://botanologia.gr/anapnoi-askiseis-anapnois-gia-ti-meiosi-toy-agchoys-kai-ti-veltiosi-tis-kathimerinotitas-mas/