Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Τρόποι μαγειρέματος και τοπικές κουζίνες – Κοτόπουλο Korma ,ένα απίστευτα νόστιμο πιάτο

Η μαγειρική – όπως πολύ καλά γνωρίζουμε , είναι η διαδικασία της προετοιμασίας των τροφίμων με τη χρήση της θερμότητας.
Οι τεχνικές μαγειρέματος και τα συστατικά ποικίλλουν ευρέως σε όλο τον κόσμο , γεγονός που αντανακλά τις μοναδικές περιβαλλοντικές , οικονομικές , και πολιτιστικές παραδόσεις του κάθε λαού.
Ακόμα και οι ίδιοι οι μάγειροι και μαγείρισσες διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητα ,
την κατάρτιση ,
την φαντασία και τον τρόπο διαδικασίας και παρασκευής του κάθε πιάτου.
Η μαγειρική μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω χημικών αντιδράσεων χωρίς την παρουσία της θερμότητας , όπως στο Ceviche**** , ένα παραδοσιακό ισπανικό πιάτο όπου τα ψάρια «ψήνονται» από τα οξέα του λεμονιού ή το χυμό γλυκολέμονου ,
στο  sushi**** , το οποίο χρησιμοποιεί επίσης μια παρόμοια χημική αντίδραση μεταξύ των ψαριών και του όξινου περιεχόμενου του ρυζιού καραμελωμένου  με ξύδι και
στο sashimi που αποτελείται από φρέσκο ωμό ψάρι ή κρέας κομμένα σε λεπτά κομμάτια , τα οποία τρώγονται με σάλτσα σόγιας
Μια τεχνική ή τρόπος μαγειρέματος με θερμότητα είναι και η τεχνική korma
Η λέξη korma σημαίνει σιγοψήνω και είναι ένας πολύ γνωστός τρόπος ή τεχνική  μαγειρέματος με θερμότητα που έχει τις ρίζες του στην κουζίνα Mughlai της Ινδικής Υποηπείρου.
Σε ένα πιάτο korma το κρέας ή τα λαχανικά ψιλοκομμένα  σιγομαγειρεύονται και το τελικό πιάτο κλέβει την παράσταση με τη βελούδινη γαλακτερή σάλτσα του που του έχει χαρίσει η γιαούρτη , ή κάποιο φυτικό γάλα , όπως το γάλα από τα κάσιους!
Η γεύση ενός πιάτου korma βασίζεται σε ένα μείγμα μπαχαρικών, συμπεριλαμβανομένου του αλεσμένου...

read more:https://botanologia.gr/tropoi-mageirematos-kai-topikes-koyzines-kotopoylo-korma-ena-apisteyta-nostimo-piato/