Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Πως πρέπει να χρησιμοποιούμε το κουρκούμι για να αυξήσουμε την βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης

Oι ερευνητές λένε πως το κουρκούμι με την κουρκουμίνη του έχει πάνω απο 600 οφέλη για την υγεία μας και για αυτό είναι ένας ισχυρός μαχητής και σύμμαχος του οργανισμού μας στην προσπάθειά του να διατηρείται υγιής.
Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα  - το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει την κουρκουμίνη σωστά και μόνο μιά πολύ μικρή ποσότητα καταλήγει στην κυκλοφορία του αίματος,
για αυτό πρέπει να την καταναλώνουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο
και όπως επισημαίνουν οι ερευνητές:
"το ισχυρό συστατικό στο κουρκούμι είναι η κουρκουμίνη, η οποία, παρά την ισχύ της,
δεν απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό χωρίς βοήθεια,
την οποία μας την παρέχει ένα τηγάνι για να ζεστάνουμε  λίγο λάδι" 
και συνεχίζουν "η ποσότητα που χρειαζόμαστε είναι μόνο μισό κουταλάκι του γλυκού,είναι αρκετό,και δεν χρειάζεται να το  χρησιμοποιούμε με φειδώ - ας μάθουμε να το χρησιμοποιούμε αφειδώς"
read more:https://botanologia.gr/pos-chrisimopoioyme-to-koyrkoymi-gia-na-ayxisoyme-tin-viodiathesimotita-tis-koyrkoyminis/