Η θεωρία των Πέντε Στοιχείων
Στη θεωρία των πέντε στοιχείων υπάρχουν οργανωμένες σχέσεις μεταξύ των στοιχείων της φύσης – άρα και της τροφής – και του σώματος.
Έτσι τα τρόφιμα ανάλογα με το χρώμα τους, το οποίο βέβαια προέρχεται από τα χημικά στοιχεία που το απαρτίζουν, έχουν ιδιότητες των οποίων τα αποτελέσματα αποτελούν μέρος της συνολικής καλής μας υγείας.
Και δεδομένου ότι τα τρόφιμα, τα όργανά μας και οι εποχές σχετίζονται άρρηκτα, η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης εποχής επαυξάνει τα αποτελέσματά τους στο σώμα μας, τόσο για την πρόληψη των ανισορροπιών και των ασθενειών, όσο και για την αποκατάσταση της ισορροπίας.
Έτσι έχουμε:
1) τα τρόφιμα με πράσινο χρώμα -στοιχείο: Ξύλο
Tα πράσινα τρόφιμα, όλοι μας τα γνωρίζουμε:
το σπανάκι
το λάχανο
τα φασολάκια
το μπρόκολο
το αγγούρι
το σέλινο
το μαϊντανό και τόσα – τόσα άλλα.
Όλα τα πράσινα τρόφιμα είναι πλούσια σε βιταμίνες, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοχημικά και περιέχουν ένα πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών, τα οποία δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας στον οργανισμό μας.
Τρέφουν και προστατεύουν...
read more:https://botanologia.gr/i-theoria-ton-pente-stoicheion-kai-i-isorropia-toy-organismoy-mas/
Στη θεωρία των πέντε στοιχείων υπάρχουν οργανωμένες σχέσεις μεταξύ των στοιχείων της φύσης – άρα και της τροφής – και του σώματος.
Έτσι τα τρόφιμα ανάλογα με το χρώμα τους, το οποίο βέβαια προέρχεται από τα χημικά στοιχεία που το απαρτίζουν, έχουν ιδιότητες των οποίων τα αποτελέσματα αποτελούν μέρος της συνολικής καλής μας υγείας.
Και δεδομένου ότι τα τρόφιμα, τα όργανά μας και οι εποχές σχετίζονται άρρηκτα, η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης εποχής επαυξάνει τα αποτελέσματά τους στο σώμα μας, τόσο για την πρόληψη των ανισορροπιών και των ασθενειών, όσο και για την αποκατάσταση της ισορροπίας.
Έτσι έχουμε:
1) τα τρόφιμα με πράσινο χρώμα -στοιχείο: Ξύλο
Tα πράσινα τρόφιμα, όλοι μας τα γνωρίζουμε:
το σπανάκι
το λάχανο
τα φασολάκια
το μπρόκολο
το αγγούρι
το σέλινο
το μαϊντανό και τόσα – τόσα άλλα.
Όλα τα πράσινα τρόφιμα είναι πλούσια σε βιταμίνες, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοχημικά και περιέχουν ένα πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών, τα οποία δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας στον οργανισμό μας.
Τρέφουν και προστατεύουν...
read more:https://botanologia.gr/i-theoria-ton-pente-stoicheion-kai-i-isorropia-toy-organismoy-mas/