Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Βιταμίνες κρυμμένες σε βότανα ,λαχανικά και φρούτα με ισχυρότατες θεραπευτικές ιδιότητες #1

Βιταμίνες κρυμμένες σε βότανα,λαχανικά και φρούτα με ισχυρότατες θεραπευτικές ιδιότητες,οι οποίες προστατεύουν και επιδιορθώνουν το DNA προστατεύοντάς μας από πλήθος ασθενειών και επιβραδύνοντας τη γήρανση.
Το DNA εκτίθεται αδιάκοπα σε πλήθος εξωγενών αλλά και σε ενδογενών παραγόντων που προσβάλλουν την εύθραυστη δομή του.
Τα κύτταρά μας έχουν μηχανισμούς επιδιόρθωσης αυτών των βλαβών και  για να το επιτύχουν  αυτό χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τις πρωτεΐνες τους που εξειδικεύονται στην επιδιόρθωση γενετικών βλαβών.
Όταν όμως από τα κύτταρά μας απουσιάζουν βασικά στοιχεία όπως
ένζυμα
πρωτεΐνες
βιταμίνες
μέταλλα , αυτά (τα κύτταρα) δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
Γνωρίζουμε πια ότι όλα αυτά τα θρεπτικά στοιχεία ο οργανισμός μας τα λαμβάνει από τις τροφές και έχουμε υποχρέωση να μην του τα στερούμε.
Πολλές φορές ακούμε ότι το τάδε ένζυμο ή η τάδε πρωτεΐνη βοηθούν τα κύτταρα να αντιμετωπίσουν και πολλές φορές να θεραπεύσουν την τάδε ασθένεια.
Όταν όμως αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν τι γίνεται;
Ας δούμε λοιπόν κάποια από αυτά τα θεραπευτικά στοιχεία , που βρίσκονται μέσα στα τρόφιμα και τα οποία βοηθούν στην επιδιόρθωση των βλαβών που προκαλούνται στο DNA από διάφορους παράγοντες και που επιβραδύνουν την γήρανση του οργανισμού μας...

Ουγγαρέζικο gulyás -κάτι αντίστοιχο με το δικό μας βραστό αλλά τελείως διαφορετικό

Ουγγρικό gulyás σε παραδοσιακό
bogrács-καζάνι
Ουγγαρέζικο gulyás – Πέρσι τέτοια εποχή είχα βρεθεί σε φίλους στη βόρεια Ευρώπη και είχα γευτεί ένα από τα πιο νόστιμα gulyás ή gulyáshús – που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “η κρεατόσουπα που έφτιαχναν οι κτηνοτρόφοι”– με καπνιστό μοσχάρι, ξυνολάχανο και μπόλικη-μπόλικη πάπρικα!
Και βέβαια έφερα μαζί μου τη συνταγή – με πατάτες όμως και καρότα γιατί το ξυνολάχανο λίγο δύσκολο εδώ στην Ελλάδα αν και δεν είναι δύσκολο να το φτιάξουμε
Το gulyás λοιπόν προέρχεται από τη Μεσαιωνική Ουγγαρία,
είναι δημοφιλές γεύμα και καταναλώνεται σε όλη την κεντρική και βόρεια Ευρώπη και έχει πολλές-πολλές παραλλαγές!
Ας δούμε τη συνταγή όπως ακριβώς μου την έδωσαν οι φίλοι μου, μιά σούπα ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα ή σαν πρώτο πιάτο σε ένα μας δείπνο!
Τα υλικά είναι για 4 άτομα
και θα χρειαστούμε...
read more:https://botanologia.gr/oyggareziko-gulyas-kati-antistoicho-me-to-diko-mas-vrasto-alla-teleios-diaforetiko/