Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Βότανα και φυσικές διαδικασίες για την αποβολή των λίθων από τα νεφρά.

Τα νεφρά μας είναι το φυσικό “φίλτρο” του οργανισμού μας και λειτουργούν ως “μονάδα καθαρισμού”,  η οποία αποβάλλει κάθε περιττή και επικίνδυνη ουσία από το αίμα μας.
Αυτά τα δυό μικρά όργανα του οργανισμού μας φιλτράρουν και καθαρίζουν 200 λίτρα αίματος καθημερινά και απομακρύνουν από το αίμα τις τοξίνες και ότι νερό περισσεύει.
Έτσι, διατηρούν την ισορροπία των υγρών του σώματός μας και είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των επιπέδων νατρίου, καλίου και ασβεστίου στο αίμα.
Ενεργοποιούν τη βιταμίνη D και ρυθμίζουν την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Εμείς πρέπει να κρατάμε τα πολύτιμα αυτά φίλτρα του οργανισμού μας σε άριστη κατάσταση, για να αποφεύγουμε εκτός των άλλων και τη νεφρολιθίαση, τις γνωστές μας πέτρες στα νεφρά.
Οι πέτρες στα νεφρά αποτελούν μία από τις πιο κοινές διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος και περιγράφονται ως μία από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες.
Αυτός είναι και ο λόγος που κρίνεται απαραίτητη η πρόληψη και αν αυτό δεν έχει προβλεφθεί και ήδη έχουν σχηματιστεί πέτρες, είναι απαραίτητη  η άμεση ανακούφιση καθώς ο πόνος μπορεί να γίνει εξουθενωτικός...