Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η ανεπάρκεια της διατροφικής βιταμίνης Ε είναι μία από τις αιτίες της τριχόπτωσης.

Η βιταμίνη Ε είναι ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά και η βοήθεια και ο ρόλος της στους ειδικούς αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού μας είναι καθοριστικός.
Η βιταμίνης Ε βρίσκεται ως επί τω πλείστον , στα φυτικά έλαια, αλλά και γενικότερα στις περισσότερες φυτικές τροφές.
Είναι  μια λιποδιαλυτή βιταμίνη , και στη φύση βιοσυνθέτεται από τα φωτοσυνθετικά φυτά , αλλά και από άλλους αυτότροφους οργανισμούς , όπως τα φύκη και ορισμένα βακτήρια , κυρίως κυανοβακτήρια.
Η βιταμίνη Ε δεν βιοσυντίθεται από τον άνθρωπο και τα άλλα θηλαστικά και προσλαμβάνονται αποκλειστικά μέσω της διατροφής.
Και τι γίνεται με την τριχόπτωση;
Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που ο περιορισμός του δεν είναι κάτι το απλό.
Η υγεία του τριχωτού της κεφαλής μας μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες , όπως η παραγωγή σμήγματος ,το επίπεδο του pH στον οργανισμό μας ,  η κυκλοφορία του αίματος και η κατάσταση των τριχοθυλακίων.
Διαθέσιμες θεραπείες υπάρχουν πολλές , υπάρχουν όμως μόνο μερικές που είναι πραγματικά αποτελεσματικές.
Η βιταμίνη Ε συγκαταλέγεται σε αυτές και θεωρείται ότι αποτελεί ιδανικό ίαμα , και ας δούμε γιατί...

read more:https://botanologia.gr/i-aneparkeia-tis-diatrofikis-vitaminis-e-einai-mia-apo-tis-aities-tis-trichoptosis/