Το kvass παντζαριών είναι χυμός από ζυμωμένα παντζάρια και είναι ένα ισχυρότατο τονωτικό που χαρίζει στη διατροφή μας τη δύναμη των ενζύμων.
Όπως έχω ξαναπεί τα λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση μας χαρίζουν τα περίφημα προβιοτικά τους, ιδανικά για την διατήρηση της υγείας μας.
Πολλοί δε επιστήμονες έχουν ασχοληθεί μαζί τους όπως
ο νομπελίστα dr Elie Metchnikoff, γνωστός και για την πρωτοποριακή έρευνά του στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Ο dr Élie Metchnikoff ήταν ένας από τους πρώτους επιστήμονες που αναγνώρισαν τα οφέλη από την κατανάλωση τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση και βέβαια η ζύμωση των τροφἰμων δεν είναι κάτι νέο...