Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

Οι 12 λιγότερο γνωστοί νόμοι του Κάρμα που θα σας κάνουν να δείτε τη ζωή με άλλη ματιά


οι 12 λιγότερο γνωστοί νόμοι του Κάρμα που θα σας κάνουν να δείτε τη ζωή με άλλη ματιά

1. Ο Μέγας Νόμος
"Όπως σπέρνεις, έτσι θα θερίσεις" Επίσης γνωστός ως "νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος." Για να λάβετε την ευτυχία, την ειρήνη, την αγάπη και τη φιλία πρέπει να την προσφέρετε κι εσείς σε άλλους.

2. Ο Νόμος της Δημιουργίας
Η ζωή απαιτεί τη συμμετοχή μας για να συμβεί. Δεν συμβαίνει από μόνη της.
Είμαστε ένα με το Σύμπαν. Ό, τι μας περιβάλλει μας δίνει ενδείξεις για την εσωτερική μας κατάσταση. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ό, τι θέλετε να έχετε στη ζωή σας και να είστε ο εαυτό σας.

3. Ο Νόμος της Ταπεινότητας
Πρέπει να αποδεχθείτε κάτι για να το αλλάξετε. Αν το μόνο που βλέπετε είναι εχθροί και έχετε αρνητικά συναισθήματα, τότε δεν μπορείτε να επικεντρωθείτε σε ένα υψηλότερο επίπεδο ύπαρξης.

4. Ο Νόμος της Ανάπτυξης
"Για όπου ξεκινήσεις να πας, εκεί βρίσκεσαι". Εμείς πρέπει να αλλάξουμε, όχι οι άλλοι άνθρωποι, τα μέρη ή πράγματα γύρω μας, αν θέλουμε εξελιχθούμε πνευματικά. Το μόνο που μας προσφέρεται είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Αυτό είναι το μόνο πράγμα για το οποίο έχουν τον έλεγχο.

5. Ο Νόμος της Υπευθυνότητας
Αν υπάρχει κάτι λάθος στη ζωή σας, υπάρχει κάτι λάθος στον εαυτό σας. Είμαστε ο καθρέφτης για ό,τι μας περιβάλλει και το αντίστροφο. Αυτή είναι μια Συμπαντική Αλήθεια. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για όσους και όσα υπάρχουν στη ζωή μας.

6. Ο Νόμος της Σύνδεσης
Ακόμα και τα φαινομενικά μικρά και ασήμαντα πράγματα θα πρέπει να γίνουν, γιατί τα πάντα στο Σύμπαν συνδέονται. Κάθε βήμα μας οδηγεί στο επόμενο βήμα, και ούτω καθεξής. Ούτε το πρώτο βήμα ούτε η τελευταίο είναι μεγαλύτερης σημασίας. Και τα δύο χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το έργο.

7. Ο Νόμος της Συγκέντρωσης
Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε δύο πράγματα ταυτόχρονα. Αν εστιάσουμε και αφοσιωθούμε στις πνευματικές αξίες, αποφεύγουμε τις πιο ευτελείς σκέψεις όπως η απληστία και ο θυμός.

8. Ο Νόμος της Γενναιοδωρίας και της Φιλοξενίας
Αν πιστεύουμε σε μία αλήθεια, τότε κάποια στιγμή στη ζωή μας θα κληθούμε να την αποδείξουμε. Τότε είναι η στιγμή που αποδεικνύουμε με πράξεις αυτά που ισχυριζόμαστε ότι έχουμε μάθει στη ζωή.

9. Ο νόμος του "Εδώ και Τώρα"
Κανείς δεν μπορεί να ζει το παρόν, αν ψάχνει το παρελθόν ή ανησυχεί συνέχεια για το μέλλον. Οι παλιές σκέψεις, τα παλιά πρότυπα συμπεριφοράς και τα παλιά όνειρα μας εμποδίζουν να δημιουργήσουμε νέα.

10. Ο Νόμος της Αλλαγής
Η ιστορία επαναλαμβάνεται μέχρι να μάθουμε τα μαθήματα που χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε την πορεία μας.

11. Ο Νόμος της Υπομονής και της Ανταμοιβής
Για να απολαύσουμε την ανταμοιβή, απαιτείται μόχθος. Η αληθινή χαρά και η ανταμοιβή στη ζωή έρχεται μετά από υπομονή και μόχθο και θα έρθει στην ώρα της.

12. Ο νόμος της Σημασίας και της Έμπνευσης
Η πραγματική αξία ενός πράγματος είναι άμεσο αποτέλεσμα της ενέργειας και της προσπάθειας που έχουμε καταβάλει για να το αποκτήσουμε. Κάθε προσωπική συμβολή είναι μια συνεισφορά στο Σύνολο.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
πηγή:
enallaktikos.gr
www.davidwolfe.com

Κολλιτσίδα ένα ισχυρότατο αντικαρκινικό,διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο

Η κολλιτσίδα έχει μιά μακρά ιστορία μέσα στο διάβα των αιώνων και κατέχει τη φήμη ενός από τα θρεπτικότερα και ισχυρότερα τονωτικά βότανα του οργανισμού μας,μαζί με το γαϊδουράγκαθο.
Ο David Hoffmann λέει για την κολλιτσίδα:
«Οδηγεί το σώμα σε μιά κατάσταση ολοκλήρωσης και υγείας.Βοηθά να αποκατασταθεί το αρχέγονο προσχέδιο που έχει δημιουργηθεί για την υγεία,το οποίο έχει χαθεί στα άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις» 
Με το επιστημονικό της όνομα arctium lappa, γνωστή ως «niubang» στα κινέζικα, έχει χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και σε αρκετές δυτικές χώρες για πάνω από 3.000 χρόνια. 
Οι θεραπευτικές χρήσεις της έχουν τεκμηριωθεί στο TheCompendium της Materia Medica *
Είναι λοιπόν η κολλιτσίδα ένα από τα ισχυρότερα βότανα του πλανήτη μας,το οποίο βοηθά ποικιλοτρόπως τον οργανισμό μας.
Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για τη θεραπεία πολλών παθήσεων και ήταν μιά από τις πιο σημαντικές παραδοσιακές θεραπείες.
Τα φύλλα της κολλιτσίδας...