Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Όροι χρήσης

Όροι χρήσης
τα άρθρα που δημοσιεύονται στο blog μου http://botanologia.blogspot.gr/, διέπονται από άδεια χρήσης σύμφωνα με την οποία:
- Είναι ελεύθερη η αναπαραγωγή
η διανομή
και η παρουσίαση στο κοινό των άρθρων υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
- Αναφορά προέλευσης — Πρέπει να αναφέρεται η προέλευση στο http://botanologia.blogspot.gr/ -με ενεργό σύνδεσμο που να οδηγεί στο συγκεκριμένο άρθρο και όχι σκέτη τη λέξη π.χ. πηγή-
- Μη Εμπορική Χρήση — Δε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έργο μου αυτό για εμπορικούς σκοπούς.
- Όχι Παράγωγα Έργα — Δε μπορείτε να αλλοιώσετε, να τροποποιήσετε ή να δημιουργήσετε πάνω στο έργο αυτό.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- Οι πληροφορίες, οι απόψεις και τα σχόλια που υπάρχουν στην ιστοσελίδα, είναι αποκλειστικά και μόνο για ενημέρωση και δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν γνώμες από ειδικούς.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- Οποιαδήποτε και αν είναι η δομή των κειμένων ή η διατύπωση τους, ο σκοπός του κάθε κειμένου είναι απλά και μόνο ενημερωτικός.
- Δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει αν, παρά τις προειδοποιήσεις, κάποιος αποφασίσει να παρασκευάσει οτιδήποτε έχω παρασκευάσει εγώ και έχω καταγράψει στο blog μου ή και από τη χρήση όσων παρουσιάζονται, έμμεσα ή άμεσα.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μερικές φωτογραφίες, βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, από τις εικόνες google, το you-tube αντίστοιχα και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα πάντα αναφέρονται μόνο για ενημέρωση.
thalia