Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Πως να απαλλαγούμε από τις κηλίδες ηλικίας με αιθέριο έλαιο καρότου

Οι καφέ κηλίδες, οι γνωστές μας κηλίδες ηλικίας, εμφανίζονται συχνότερα στο πρόσωπο, στη ράχη των χεριών, στο ντεκολτέ και στους ώμους.
Κύρια αιτία τους είναι οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες κάποια στιγμή οδηγούν σε κυτταρική βλάβη που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε δερματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ηπατικών κηλίδων ή κηλίδων ηλικίας.
Οι κηλίδες ηλικίες ταξινομούνται ως γενικά αβλαβείς και ανώδυνες, με κύριο πρόβλημά τους να είναι αισθητικό.
Οι τρόποι αντιμετώπισης είναι πολλοί, εμείς ας δούμε πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με ένα ισχυρότατο λάδι – το αιθέριο έλαιο καρότου ή αλλιώς λάδι από σπόρους καρότου!
Το αιθέριο έλαιο καρότου είναι ένα από τα ισχυρότερα και ιδανικότερα λάδια για την περιποίηση της γηρασμένης, κουρασμένης και ταλαιπωρημένης επιδερμίδας!
Το λάδι από σπόρους άγριου καρότου-Daucus carota subsp. είναι ένας τύπος αιθέριου ελαίου.
Το λάδι από σπόρους καρότου παράγεται με ψυχρή έκθλιψη ή εξαγωγή εν ψυχρώ.
Χρησιμοποιείται για την περιποίηση του δέρματος αλλά και ως θεραπεία πολλών προβλημάτων του δέρματος.
Έχει ισχυρές αντιγηραντικές,
αντικαρκινικές – παρέχει ισχυρή αντικαρκινική προστασία στο δέρμα...