Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Τρία εξαιρετικά ελληνικά λευκά κρασιά

Τρεις ποικιλίες λευκών ελληνικών κρασιών που είναι ιδανικές για παραλία, πικ νικ κι όπου μπορεί να φτάσετε με μια μηχανή ή ένα κανό.
Αυτά τα λευκά κρασιά με το ελαφρύ σώμα, προσφέρουν -το καθένα- τον ξεχωριστό του χαρακτήρα.
Πέρα από τους συνήθεις ύποπτους τα Pinot Grigio και τα Sauvignon Blanc υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος από υπέροχα ελαφριά λευκά κρασιά για να ανακαλύψουμε.
Βέβαια οι περισσότερες από τις ποικιλίες αυτές είναι σχεδόν άγνωστες και  μεγαλώνουν μόνο στην  περιοχή καταγωγής τους.
Η Ελλάδα έχει έναν θησαυρό από  νέες  ποικιλίες ιθαγενών σταφυλιών και κάποια από τα καλύτερα ελαφριά λευκά κρασιά. Να λοιπόν  3 λευκά κρασιά που θα κάνουν τις ηλίολουστες μέρες σας ακόμα πιο φωτεινές.

Τρία σπουδαία λευκά Ελληνικά
Ασύρτικο
Τέλειο για: πικ νικ και ταράτσα ή βεράντα
Ταιριάζει με: λιακάδα ,φρεσκοκουρεμένο γρασίδι , σαλάτα ταμπουλέ ,καλής ποιότητας φέτα και γαρίδες με σκόρδο και λεμόνι.
Προφίλ γεύσης: λάιμ, ξύσμα εσπεριδοειδών, κερήθρα , γκρέιπφρουτ και ψηλή οξύτητα.
Σχετικά με το ασύρτικο:
Αυτό το εκπληκτικό ελληνικό κρασί κατάγεται από την Σαντορίνη-αλλά λόγω της δημοτικότητάς του η ποικιλία μεγαλώνει σε όλη την Ελλάδα  και δίνει πλούσιες ,φρουτώδεις γεύσεις. Τα πιο επιθυμητά κρασιά από Ασύρτικο βρίσκονται κοιτάζοντας στην θάλασσα σε ηφαιστειακά εδάφη, που προσφέρουν μια κρυσταλλική αλμυρή οξύτητα  στο προφίλ της  γεύσης του Ενώ τα περισσότερα κρασιά δεν είναι βαρελίσια μπορείτε να βρείτε ένα μικρό απόθεμα από βαρελίσια ασύρτικα με νότες κίτρινου μήλου,ροδάκινου και φύλλων δάφνης.
Mαλαγουζιά
Τέλειο για: βεράντες, αριστοκρατικές εξωτερικές καταστάσεις
Ταιριάζει  με: σαλάτα κοτόπουλου ,κρύες σούπες, ψητά ψάρια σε μπάρμπεκιου και σολωμό.
Προφίλ γεύσης:Ροδάκινο, μάνγκο, λάιμ, πυριτόλιθο, ασβέστη, μέτρια+ οξύτητα, ελαφρές φαινόλες ελαφρά μελένιο.
Σχετικά με την Μαλαγουζιά:
Η ποικιλία διασώθηκε από εξαφάνιση στην δεκαετία του ’80. Αυτό το λευκό κρασί συνεχίζει να εκπλήσσει όσους είναι αρκετά τυχεροί ώστε να το δοκιμάσουν. Η γεύση του είναι πιο πλούσια με γεύσεις τροπικών φρούτων (μάνγκο και ροδάκινου) μαζί με μια τραγανή πικρή νότα εσπεριδοειδών. Τα καλύτερα κρασιά προέρχονται από την Μακεδονία και την Γεωγραφική ένδειξη Επανομής και είναι πιθανόν να βρείτε Μαλαγουζιά ανακατεμένη με Ασσύρτικο για να ανεβάσει την οξύτητα.
Mοσχοφίλερο
Τέλειο για: καλέσματα για τσάι, για χαλάρωση στο spa κι επισκέψεις στην γιαγιά.
Ταιριάζει με: Βιετναμέζικη σαλάτα, rolls και sushi.
Προφίλ γεύσεις:Αρωματικό (muscat), μελένιο, φλούδα κόκκινου μήλου, πεπόνι, ξύσμα γκρειπφρουτ, υψηλή οξύτητα, ξηρότητα, λεμόνι και λάιμ.
Σχετικά με το Μοσχοφίλερο: 
Αυτό το κρασί θα σας εξαπατήσει με τα αρώματά του.
Έχει ένα γλυκό άρωμα από μοσχάτο σταφύλι και κρύσταλους ακατέργαστου μελιού αλλά όταν το γευτείτε θα δείτε πως το Μοσχοφίλερο είναι  εντελώς ξηρό. Το σταφύλι του είναι ροζ γκρι (όπως του Pinot Grigio)  και  περιστασιακά το κρασί έχει μια χάλκινη χροιά στο χρώμα.
Αυτό είναι ένα από εκείνα τα κρασιά που κάθεσαι και τα μυρίζεις και τα ξαναμυρίζεις-μέχρι να σταματήσει να λειτουργεί η όσφρησή σου.
Έχει τόσο φίνα αρώματα!

Το διάβασα στο:krasiagr.com
Πηγή: http://winefolly.com/tutorial/3-greek-white-wines-for-summer-drinking/