Το σέλινο – όπως πολύ καλά γνωρίζουμε – τρώγεται και ωμό και μαγειρεμένο.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι το σέλινο στον ατμό χάνει πολύ λίγο από τα θρεπτικά συστατικά του, όταν όμως το ζεματίζουμε έστω και για 3 λεπτάκαι
όταν το βράζουμε για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία έχουμε πλήρη απώλεια του συνόλου των θρεπτικών συστατικών ,
όπως οι φαινολικές ενώσεις και τα άλλα αντιοξειδωτικά του.
Οι απώλειες με το βράσιμο φτάνουν πολλές φορές και το 41% ,
ενώ στον ατμό το σέλινο διατηρεί το 83% και πολλές φορές το 99% των αντιοξειδωτικών του.
Το σέλινο μπορούμε να το προσθέσουμε ωμό:– στις σαλάτες μας– σε όλα μας τα σάντουιτς– στις σούπες μας και– στα ριζότο μας
Συνδυάζεται ιδανικά με...
read more:https://botanologia.gr/selino-diatrofikes-symvoyles-kai-mia-yperochi-syntagi/