Στις μέρες μας πολλές μελέτες – κυρίως εργαστηριακές – επιβεβαιώνουν το ρόλο συγκεκριμένων μπαχαρικών επισημαίνοντας πως όντως μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο και του καρκίνου.
“Υπάρχει όλο και περισσότερη τεκμηρίωση ότι αρκετές ενώσεις μπαχαρικών έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες,” λέει ο John Milner, PhD, διευθυντής του “Human Nutrition Research Center at the US Department of Agriculture και συν-συγγραφέας της επανεξέτασης των μπαχαρικών για την πρόληψη του καρκίνου.
Τα μπαχαρικά που έχουν επισημανθεί για την προστασία που προσφέρουν από τον καρκίνο σε εργαστηριακές μελέτες είναι πάρα πολλά όπως
βέβαια και οι μελέτες…
άλλες από αυτές βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ενώ
άλλες έχουν προχωρήσει και κάποια μπαχαρικά όπως το κουρκούμι και το σκόρδο έχουν μελετηθεί διεξοδικά με δεδομένη πιά τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες…
Τα μπαχαρικά με επιστημονικά αποδεδειγμένες αντικαρκινικές ιδιότητες και τα οποία καταπολεμούν τον καρκίνο ως συστατικά της διατροφής μας είναι τα παρακάτω: