Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ισχυρότατα βότανα για τη δυσπεψία και τα προβλήματα της

Δυσπεψία
Τα αγαπημένα μας φαγητά μπορούν να ικανοποιούν τους γευστικούς μας κάλυκες, αλλά εάν τρώμε πολύ γρήγορα ή καταναλώνουμε πάρα πολύ φαγητό, μπορεί να αντιμετωπίσουμε περιστασιακή δυσπεψία.
Τα συμπτώματα της δυσπεψίας είναι πολύ συνηθισμένα και μπορεί να περιλαμβάνουν δυσάρεστη κοιλιακή πληρότητα μετά το φαγητό,
καούρες – αίσθημα καύσου στο στήθος
φούσκωμα – γνωστό και ως πρήξιμο ή μετεωρισμός,
ερυγές – τα γνωστά μας ρεψίματα και μερικές φορές πόνο.
Η δυσπεψία δεν είναι ασθένεια, αλλά σύμπτωμα άλλων γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως κακή πέψη, λήψη μεγάλων ποσοτήτων φαγητού, έλκους , γαστρίτιδας ή παλινδρόμηση οξέος.
Δυσπεψία λόγω λήψης μεγάλων ποσοτήτων φαγητού 
Τα βότανα που μπορούν να μας βοηθήσουν σε περιπτώσεις δυσπεψίας, λόγω λήψης μεγάλων ποσοτήτων φαγητού, είναι βότανα κοινά και καθημερινά αλλά ισχυρότατα, τα οποία μπορούν άμεσα να μας απαλλάξουν από τα συμπτώματα της δυσπεψίας και να αποκαταστήσουν την ισορροπία του γαστρεντερικού μας συστήματος.
read more:https://botanologia.gr/ischyrotata-votana-gia-ti-dyspepsia-kai-ta-provlimata-tis/