Οι επιδράσεις της φρουκτόζης στην ανθρώπινη υγεία έχουν αποτελέσει πηγή πολλών αντιπαραθέσεων.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν διάφορα είδη φρουκτόζης στα τρόφιμα, μερικά από τα οποία είναι άκρως ανθυγιεινά.
Η φρουκτόζη είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία που υπάρχει στα φρούτα, στους χυμούς φρούτων, σε ορισμένα λαχανικά και στο μέλι.
Σε αυτές τις μορφές, η φρουκτόζη μπορεί να αποτελεί μέρος μιας υγιεινής διατροφής.
Ωστόσο, η φρουκτόζη αποτελεί συστατικό και του σιροπιού του καλαμποκιού , το οποίο είναι υψηλής περιεκτικότητας σε μεταποιημένη μορφή φρουκτόζης (HFCS), και που οι παρασκευαστές παρασκευάζουν από άμυλο καλαμποκιού και προσθέτουν σε τρόφιμα ανθυγιεινά όπως σόδες και καραμέλες.....