Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Πρωτεΐνες και οι καλύτερες μη ζωικές πηγές τους

Πρωτεΐνες και οι μη ζωικές πηγές τους
Οι πρωτεΐνες είναι μικρομόρια.
Τα πιο διαδεδομένα μικρομόρια του σώματός μας και τα πιο πολυδιάστατα, τόσο στη μορφή όσο και στη λειτουργία τους.
Η λέξη είναι ελληνική από τη λέξη «πρώτα».- Ας θυμηθούμε εδώ και το άρθρο μου:«Πρωτεΐνη -Βασικά θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε με την τροφή» 
Πρωτεΐνη – αυτό που είναι πρωταρχικής σημασίας, και η πρώτη πρωτεϊνική δομή  ανακαλύφτηκε το 1958 από τον Max Perutz, ο οποίος για αυτή του την ανακάλυψη βραβεύτηκε με το βραβείο νόμπελ.
Οι πρωτεΐνες λοιπόν είναι είτε δομικά συστατικά του κυττάρου, είτε συνεργούν σε κάποια από τις πάμπολλες λειτουργίες του.
Είναι δηλαδή δομικά και λειτουργικά συστατικά των οργανισμών.
Όποιες λειτουργίες παρατηρούμε στους οργανισμούς γίνονται χάρη σε αυτές
και είναι απαραίτητες οι πρωτεΐνες :
-στη διακυτταρική επικοινωνία
-στην σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
-στον κυτταρικό κύκλο....
read more:https://botanologia.gr/prote-nes-kai-oi-kalyteres-mi-zoikes-piges-toys/