Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

ένα σπουδαίο βότανο-σιτηρό: η βρώμη και οι ιδιότητές της

Βρώμη – ένα σιτηρό που καλλιεργείται πάνω από 5000 χρόνια στη Γη
Τα δημητριακά είναι η σπουδαιότερη κατηγορία φυτών που καλλιεργούμε για την διατροφή μας.
Από τα δημητριακά παράγεται ένα από τα βασικά είδη της ανθρώπινης διατροφής, το ψωμί άλλα και πρώτες ύλες για τη βιομηχανία τροφίμων,
για τη βιομηχανία χαρτιού,
για άλλους βιομηχανικούς κλάδους καθώς και για ζωοτροφές.
Από τα δημητριακά τα περισσότερα κατάγονται από την περιοχή της Δυτικής Ασίας και αποτελούν τη βάση της φυτικής παραγωγής κάθε χώρας και στις πιο πολλές χώρες η καλλιέργειά τους κατέχει την πρώτη θέση της γεωργικής παραγωγής.
Χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:
– στα σιτηρά, στα οποία ανήκουν
το κριθάρι
η βρώμη
το ρύζι 
η σίκαλη
η όλυρα ή ντίνκελ ή ζέα...