Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

H φόρμουλα του Dr. Christopher για επιδημίες:από τη βόλτα μου στη χώρα των blogs

Η καλύτερη ασφάλεια στις επερχόμενες επιδημίες και θανατηφόρες ασθένειες είναι να έχετε το σώμα σας σε καλή υγιεινή κατάσταση. 

Τα μικρόβια της αρρώστιας είναι απλώς απορριμματοσυλλέκτες και μπορούν να ζήσουν μόνο σε τοξίνες, βλέννες και υπολείμματα άχρηστων τροφών. Δεν μπορούν και δεν θα κάνουν ζημιά σε υγιές μορφές κυττάρων!

Μέσα σε αυτό είναι το κλειδί: 

Έχετε ένα υγιές καθαρό σώμα και τα μικρόβια θα σας προσπεράσουν χωρίς να έχουν να κάνουν τίποτα στο σώμα σας, επειδή θα είναι «σούπερ καθαρό», χωρίς βρωμιά για να ζήσουν.
~~~

Υλικά:

8 μέρη μηλόξυδο
5 μέρη ακατέργαστο και αφιλτράριστο υγρό μέλι
5 μέρη ποιοτική φυτική γλυκερίνη
2 μέρη φρέσκου χυμού σκόρδου

Βότανα

2 μέρη φρέσκιας ρίζας σύμφυτου (comfrey) συμπυκνωμένο
1 μέρος αψιθιάς (wormwood) συμπυκνωμένο
1 μέρος λομπέλιας (lobelia) συμπυκνωμένο
1 μέρος φλοιού λευκής βελανιδιάς (white oak bark) συμπυκνωμένο
1 μέρος φλοιού μαύρης καρυδιάς (black walnut bark) συμπυκνωμένο
1 μέρος βεμπράσκο (mullein) συμπυκνωμένο
1 μέρος σκουτελλάρια (skullcap) συμπυκνωμένο
1 μέρος αρκουδοστάφυλλο (uva-ursi) συμπυκνωμένο

Παρασκευή

Για να κάνετε συμπυκνώσεις:
Κάθε συμπύκνωση πρέπει να γίνει ξεχωριστά. Ξεκινήστε μουλιάζοντας το κάθε βότανο σε αρκετό αποσταγμένο νερό για να το καλύπτει, για 4 ώρες ή για όλο τα βράδυ εάν είναι ρίζα.
Μετά από το μούλιασμα, προσθέστε και άλλο αποσταγμένο νερό ώστε το συνολικό νερό που προστέθηκε να ισούται με 16 oz (453 gr.) για κάθε 4 oz (113 gr.) βοτάνου.Χρησιμοποιώντας αυτή την ποσότητα θα φτιάξετε σχεδόν ένα γαλόνι (περίπου 4 λίτρα).
Σιγοβράστε το βότανο σε πολύ χαμηλή φωτιά σε σκεπασμένο σκεύος ή σε διπλό βραστήρα για τριάντα λεπτά. Μετά σουρώστε το υγρό σε ένα καθαρό δοχείο.
Τοποθετήστε το σουρωμένο υγρό σε ένα διπλό βραστήρα ή σε ένα ξεσκέπαστο δοχείο αυτή τη φορά, σε πολλή χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε το μέχρι να μείνει το ¼ από το αρχικό υγρό 113 gr (4 oz). Μόνο μετά αφότου έχουν όλα τα συστατικά προετοιμαστεί, πρέπει να αναμιχτούν τα υγρά. Χρησιμοποιήστε μόνο ανοξείδωτα δοχεία.

Για να κάνετε χυμό σκόρδου:

Για την παραπάνω ποσότητα χρησιμοποιήστε 2 ½ lbs (1.134 gr.) σκόρδο. Ξεφλουδίστε τα σκόρδα και χτυπήστε τα στο μπλέντερ με ξύδι (μην το κάνετε εντελώς υγρό). Αφήστε το 3 ημέρες κουνώντας το μερικές φορές την ημέρα. Σουρώστε το υγρό πιέζοντάς το και μετρήστε το. Αν χρειάζεται προσθέστε ξύδι για να γίνει ίσο με 8 μέρη.

Εφαρμογές:

1. Είναι καλό για ναυτία από αυτοκίνητο, αεροπλάνο, η πλοίο, βασικά για τις περισσότερες αρρώστιες από την κίνηση. Είναι ακόμα καλό και για άλλες μορφές ναυτίας.
2. Μπορεί να βοηθήσει κρυολόγημα, γρίπη, πόνο στο αυτί, εκρηκτικές ασθένειες και δηλητηρίαση από νερό ή φαγητό.
3. Η καλύτερη ασφάλεια στις επερχόμενες επιδημίες και θανατηφόρες ασθένειες είναι να έχετε το σώμα σας σε καλή υγιεινή κατάσταση. Τα μικρόβια της αρρώστιας είναι απλώς απορριμματοσυλλέκτες και μπορούν να ζήσουν μόνο σε τοξίνες, βλέννες και υπολείμματα άχρηστων τροφών. Δεν μπορούν και δεν θα κάνουν ζημιά σε υγιές μορφές κυττάρων!
Μέσα σε αυτό είναι το κλειδί: Έχετε ένα υγιές καθαρό σώμα και τα μικρόβια θα σας προσπεράσουν χωρίς να έχουν να κάνουν τίποτα στο σώμα σας, επειδή θα είναι «σούπερ καθαρό», χωρίς βρωμιά για να ζήσουν.
Σημείωση: Εάν πανούκλα ή άλλη επιδημία χτυπήσει πριν να είστε σε υγιεινή κατάσταση, θα πρέπει να κάνετε ακόμα ένα ολοκληρωτικό καθαρισμό παχέους εντέρου.

Δόσεις:

1 κουταλάκι τσαγιού 3 φορές την ημέρα ή 1 κουταλιά σούπας κάθε ½ ώρα αν είναι προσβλημένος.

Video με την παρασκευή του

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας.
Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. 

Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ήταν μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση από το  http://www.ftiaxno.gr/