Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Παιδί και αυτοκίνητο,ποιοι οι κανόνες ασφαλείας για απλές μεταφορές

Παιδί και αυτοκίνητο,ποιοι οι κανόνες ασφαλείας για απλές μεταφορές μέσα στην πόλη, είτε για τα δρομολόγια των διακοπών

Το καλοκαίρι οι μετακινήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Είτε για απλές μεταφορές μέσα στην πόλη, είτε για τα δρομολόγια των διακοπών οι οικογένειες χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τους για να φτάσουν στον προορισμό τους. 


Πάντοτε πρέπει να τηρούνται κανόνες ασφαλείας σε οποιοδήποτε όχημα κι αν βρισκόμαστε, αλλά ποιοι είναι αυτοί όταν στο αμάξι μας υπάρχουν και παιδιά;

Φοράμε ζώνη ασφαλείας όλοι!
Η ζώνη ασφαλείας είναι το «Α» και το «Ω» όταν μπαίνουμε στο αμάξι.
Η πρώτη κίνηση που κάνουμε μπαίνοντας στο αυτοκίνητο πάντα είναι να φορέσουμε τη ζώνη μας.
Πρόκειται για μια συνήθεια που πρέπει να έχει ήδη ο γονιός για να τη μεταδώσει και στο παιδί. Μη ξεχνάτε πως τα μικρά παιδιά ακολουθούν το παράδειγμα μας. Αν εσείς φορέσετε τη ζώνη στο παιδί σας, αλλά ο ίδιος οδηγάτε χωρίς τη δική σας, τότε το παιδί σίγουρα θα το παρατηρήσει και θα θεωρήσει ότι τελικά δεν κρίνεται και τόσο αναγκαία η χρήση της.

Προμηθευτείτε το ειδικό κάθισμα για παιδιά μικρής ηλικίας. Αν το παιδί σας είναι μικρό, τότε σίγουρα πρέπει να τοποθετήσετε σωστά και προσεκτικά το ειδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Αφού σιγουρευτείτε πως έχει μπει κατάλληλα, δέστε το παιδί σας με προσοχή. Αν το παιδί σας είναι σε πολύ μικρή ηλικία, μπορείτε να καθίσετε δίπλα του για αρχή ώστε να είστε σίγουροι πως όλα είναι εντάξει. 

Αποφύγετε το φαγητό την ώρα της διαδρομής. Είναι προτιμότερο το παιδί σας να έχει φάει πριν μπείτε στο αμάξι ή αμέσως μετά. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού συστήνεται τα μικρά παιδιά να μένουν μακριά από το φαγητό. Οι στροφές και τυχόν απότομα φρεναρίσματα που μπορεί να προκύψουν στη διαδρομή σας, μπορεί να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα όπως ένας πνιγμός. 

Κάντε πολλές στάσεις. Αν διανύετε μια διαδρομή πολλών χιλιομέτρων, μη ξεχνάτε πως έχετε στο πίσω κάθισμα ένα μικρό παιδί γεμάτο ενεργητικότητα. Μικρές και τακτικές στάσεις θα ξεκουράσουν τόσο το παιδί σας για να μπορέσει να ξεμουδιάσει και να περπατήσει λίγο, όπως και εσάς τους ίδιους που έχετε αναλάβει τη θέση του οδηγού.

Μην αφήνετε τα παιδιά σας μόνα τους στο αυτοκίνητο, ειδικά το καλοκαίρι.
Μπορεί να θελήσετε να πεταχτείτε σε ένα μαγαζί ή στο περίπτερο και να σκεφτείτε πως θα λείψετε μόλις λίγα λεπτά.
Αυτά τα λίγα λεπτά που θα αφήσετε το παιδί σας στο αμάξι δε ξέρετε πως μπορούν να εξελιχθούν.
Η αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στο αυτοκίνητο.
Μη ξεχνάτε άλλωστε πως τα μικρά παιδιά δεν έχουν τόσο έντονη ακόμη την ικανότητα να δροσίζονται μέσω της έκκρισης του ιδρώτα, όσο οι ενήλικες.
Αν μπορεί η ζέστη στο αυτοκίνητο να δημιουργήσει αίσθημα ζαλάδας ακόμη και σε εμάς τους γονείς, σκεφτείτε πόσο πιο ευαίσθητο μπορεί να είναι ένα παιδί. Φροντίστε να μη τα αφήνετε μόνα τους στο αυτοκίνητο ούτε λεπτό και να έχετε το κλιματιστικό στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Απλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε πάντα ως γονείς, για να είναι οι μετακινήσεις με την οικογένειά μας πάντα ευχάριστες και το κυριότερο ασφαλείς.

πηγή:tanea.gr

thalia-botanologia.blogspot.com

Ανήσυχοι και θορυβημένοι οι γιατροί από την απόσυρση σκευασμάτων με βαλσαρτάνη

Οι γιατροί δεν έχουν εικόνα σχετικά με ποιοι ασθενείς τους καταναλώνουν τα συγκεκριμένα φάρμακα ώστε να τους προειδοποιήσουν για τους πιθανούς κινδύνους
Ανήσυχοι είναι οι γιατροί μετά την απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων να αποσύρει 61 σκευάσματα που περιέχουν βαλσαρτάνη, λόγω ανίχνευσης πρόσμιξης N-Nitrosodimethylamine (NDMA) που θεωρείται πιθανός καρκινογόνος παράγοντας, σε εργοστάσιο παραγωγής στην Κίνα.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) επικαλείται καταγγελίες μελών του σύμφωνα με τις οποίες «οι γιατροί  δεν έχουν εικόνα σχετικά με ποιοι ασθενείς τους καταναλώνουν τα συγκεκριμένα φάρμακα ώστε να τους προειδοποιήσουν για τους πιθανούς κινδύνους καθώς η συνταγογράφηση έγινε με βάση τη δραστική ουσία και η επιλογή του σκευάσματος έγινε από το φαρμακοποιό».

Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν λοιπόν ο ΙΣΑ ζητά την αλλαγή της ρύθμισης που καθορίζει τον τρόπο συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει και σχετική απόφαση του ΣτΕ και τονίζοντας ότι «η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής αγωγής αποτελεί τον πυλώνα της θεραπείας και είναι ευθύνη επιστημονικά και δεοντολογικά, μόνο του γιατρού, ενώ η αλλαγή του σκευάσματος και η επιλογή ενός παρεμφερούς με κριτήριο τη φθηνότερη τιμή μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία του θεραπευτικού σχήματος και να έχει ολέθριες συνέπειες, για την υγεία και τη ζωή του ασθενή».

Τέλος, ζητά να αναγνωριστεί το δικαίωμα του γιατρού να συνταγογραφεί με τη δραστική ουσία αναφέροντας παράλληλα και το προτεινόμενο σκεύασμα με την εμπορική του ονομασία, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.

πηγή:www.in.gr

thalia-botanologia.gr