Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ένα ισχυρότατο φυσικό εντομοαπωθητικό με μέντα και γαρίφαλο

Εντομοαπωθητικό για μυρμήγκια
Οι περισσότεροι από μας κάθε καλοκαίρι-και όχι μόνο- δεχόμαστε την επίσκεψη των κοινωνικότατων εντόμων, των γνωστών μας μυρμηγκιών!
Και αμέσως ψάχνουμε τρόπους να τα απομακρύνουμε και να τα διώξουμε.
Δοκιμάζουμε διάφορους τρόπους και διάφορα χημικά εντομοκτόνα, με αποτέλεσμα πολλές φορές από τα χημικά εντομοκτόνα να έχουμε
δύσπνοια,
βήχα,
συμφόρηση ακόμα και κρίση άσθματος.
Τα χημικά εντομοκτόνα έχουν ισχυρή επίδραση στα έντομα, αλλά το μεγάλο τους περιβαλλοντικό μειονέκτημα είναι ότι η επίδρασή τους είναι συνεχής για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τα εντομοκτόνα επηρεάζουν την άγρια ζωή είτε άμεσα είτε έμμεσα-
Το εντομοκτόνο...

Μέντα – Έτσι σαν παραμύθι για την όμορφη Μίνθη,την κόρη του Κωκυτού

Μέντα – και αν κάποιος κατονομάσει όλες τις ιδιότητές της,τότε ξέρει και πόσα ψάρια κολυμπούν στον Ινδικό-έτσι περιγράφει την μέντα ένας ποιητής του 12ου αιώνα.
Σπάνια λοιπόν ο Πλούτωνας -ο θεός του Άδη- επισκεπτόταν τον πάνω κόσμο αλλά,σε ένα από τα σπάνια αυτά ταξίδια του στον κόσμο αυτό ερωτεύτηκε. 
Ερωτεύτηκε ο θεός μας μια όμορφη πανέμορφη νύμφη,τη νύμφη Μίνθη-μέντα! 
Η όμορφη Μίνθη,κόρη του ποταμού Κωκυτού εντυπωσιάστηκε -και ποια δεν θα εντυπωσιαζόταν άλλωστε- από το λαμπρό και ολόχρυσο άρμα του θεού,το οποίο έσερναν τέσσερα υπέροχα μαύρα άτια! 
Ο Πλούτωνας -δεν έχασε την ευκαιρία- και προσπάθησε να αποπλανήσει την όμορφη. Ξέχασε όμως ο θεός ότι είχε και μία σύζυγο! 
Την Περσεφόνη! 
Και η Περσεφόνη -όπως κάθε σύζυγος- κατάλαβε τις προθέσεις του συζύγου της και χωρίς να χάσει χρόνο και με την δύναμη που διαθέτουν οι θεές χάλασε τα σχέδια του θεού άντρα της. 
Έτσι από την μια στιγμή στην άλλη η όμορφη Μίνθη μεταμορφώνεται από το μαγικό ραβδάκι της Περσεφόνης σε ένα αρωματικό φυτό,στην ευωδιαστή μέντα.
Και οι παραδόσεις πολλές για αυτό το πανέμορφο και ευωδιαστό βότανο με τα πάμπολλα είδη.
Έτσι -εκεί γύρω στον μεσαίωνα- πίστευαν ότι όταν κάποιος έβρισκε ανθισμένη μέντα την ημέρα των γενεθλίων του αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή -στις 24 του Ιουνίου- θα ήταν ευτυχισμένος για όλη του την ζωή...
read more: https://botanologia.gr/menta-etsi-san-paramythi-gia-tin-omorfi-minthi-tin-kori-toy-kokytoy/