Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας - Ο αγώνας της ψυχικής υγείας

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας  σήμερα και ας σταματήσει να είναι "κοινό μυστικό" η κατάθλιψη
"Το αντίθετο της κατάθλιψης δεν είναι ευτυχία, αλλά η ζωτικότητα, και ήταν η ζωτικότητα που φαινόταν να απομακρύνεται από μένα εκείνη τη στιγμή". Andrew Solomon 
Σε αυτή την ομιλία ο συγγραφέας Andrew Solomon εύγλωττος και συναρπαστικός θα μας οδηγήσει στις πιο σκοτεινές γωνιές του μυαλού του κατά τη διάρκεια των ετών που αντιμετώπισε την κατάθλιψη.
Αυτό τον οδήγησε σε ένα "ταξίδι" σε ολόκληρο τον κόσμο,στην επαφή του με άλλους ανθρώπους, στην επικοινωνία του μαζί τους και σε ένα πλήθος συνεντεύξεων με θέμα τους την κατάθλιψη - για να φτάσει να ανακαλύψει,προς έκπληξή του, ότι, όσο περισσότερο μιλούσε, τόσο περισσότεροι άνθρωποι ήθελαν να πουν τις δικές τους ιστορίες.
Σχετικά με τον ομιλητή
Andrew Solomon · Συγγραφέας
Ο Andrew Solomon γράφει για την πολιτική, τον πολιτισμό και την ψυχολογία.