Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Πως να χειριστούμε με ασφάλεια τα αυγά μας

Τα αυγά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και οικονομικά τρόφιμα που μας έχει χαρίσει η φύση και που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος εδώ και χιλιάδες χρόνια σαν κύριο τρόφιμο της διατροφής του.
Πρέπει όμως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χειριζόμαστε και προετοιμάζουμε φρέσκα αυγά ώστε να αποφεύγουμε τροφικές δηλητηριάσεις, διότι τα αυγά είναι
τρόφιμα υψηλού κινδύνου!
Είναι ευαλλοίωτα όπως και τα υπόλοιπα ζωικά τρόφιμα και πολλές φορές έχουν εμπλακεί σε περιπτώσεις τροφοδηλητηριάσεως από Salmonella.
Ακόμη και τα ακέραια, καθαρά και φρέσκα αυγά μπορεί να περιέχουν Salmonella Enteritidis, η οποία,όπως πολύ καλά γνωρίζουμε,είναι μια πολύ επικίνδυνη λοίμωξη.
Τα αυγά περιέχουν salmonella γιατί κατά το σχηματισμό του το αυγό στον ωοφόρο αγωγό της κότας ,και των άλλων πουλερικών, το εσωτερικό επιμολύνεται πριν να σχηματισθεί το κέλυφος του αυγού,βέβαια ο αριθμός των αυγών που επιμολύνονται είναι σχετικά μικρός.
Για να είναι,λοιπόν,τα αυγά μας ασφαλή θα πρέπει να προσέχουμε
πως τα συντηρούμε,
πως τα διατηρούμε και
πως τα μαγειρεύουμε!
– Ας δούμε πως πρέπει να συντηρούμε τα αυγά μας....