Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίζουμε τις επιφάνειες κοπής

Επιφάνειες κοπής.
Όλοι τις έχουμε στο σπίτι μας, αλλά πόσοι από εμάς γνωρίζουν πως να τις καθαρίζουν όπως πρέπει;
Γιατί αν νομίζετε ότι το καθάρισμα της επιφάνειας κοπής που έχετε στην κουζίνα σας δεν είναι και τόσο σημαντικό, κάνετε λάθος!
Εάν δεν καθαριστεί σωστά, η επιφάνεια κοπής (είτε είναι ξύλο, είτε είναι πλαστικό) μπορεί να γίνει πηγή βακτηρίων και μικροβίων, τα οποία θα μεταπηδήσουν και στα τρόφιμά σας αν δεν προσέξετε.

Ξύλινη επιφάνεια κοπής
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Epicurious, το πως χρησιμοποιείτε την ξύλινη επιφάνεια κοπής υποδηλώνει και τον τρόπο που πρέπει να την καθαρίσετε.
Εάν πάνω σε αυτήν κόβετε λαχανικά, λίγο ζεστό νερό και σαπούνι και ένα πέρασμα με το σφουγγάρι αρκούν για να την καθαρίσετε.
Εάν πάνω σε αυτή την επιφάνεια κόβετε κρέας (ωμό), η ιστοσελίδα Food Network συστήνει να χρησιμοποιείτε 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου.
Το ρίχνετε πάνω στην επιφάνεια, το απλώνετε με ένα σφουγγάρι και το αφήνετε για μερικά λεπτά.
Στη συνέχεια την καθαρίζετε με ένα καθαρό σφουγγάρι.
Παρ' ολ' αυτά καλό θα ήταν να αποφεύγετε να κόβετε ωμό κρέας σε ξύλινη επιφάνεια επειδή τα βακτήρια μπορεί να «κρυφτούν» στις εγκοπές του ξύλου και να μην καθαριστούν. Επιπλέον, αποφύγετε να βάλετε την ξύλινη επιφάνεια κοπής στο πλυντήριο πιάτων, αφού θα την χαλάσει.

Πλαστική επιφάνεια κοπής
Σύμφωνα με την Martha Stewart, η πλαστική επιφάνεια κοπής, αντίθετα με την ξύλινη, μπορεί να μπει στο πλυντήριο πιάτων.
Επιπλέον, οι πλαστικές επιφάνειες κοπής δεν είναι τόσο απορροφητικές όσο είναι οι ξύλινες οπότε είναι καλύτερες για να κόβετε το κρέας.
Εάν επιλέξετε να την πλύνετε στο χέρι, βάλτε ζεστό νερό και λίγη χλωρίνη και στη συνέχεια πλύνετε την με άφθονο νερό.
Όσο για τις οσμές, λίγο λεμόνι και αλάτι είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να ξεφορτωθείτε οποιαδήποτε δυσάρεστη μυρωδιά ή λεκέδες.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~