Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Τι πρέπει να τρώω για να μειωθούν τα τριγλυκερίδιά μου;

Τα τριγλυκερίδια είναι η κυριότερη μορφή λίπους που αποθηκεύεται στο σώμα μας.
Με απλά λόγια για να το καταλάβουμε: τα τριγλυκερίδια είναι λιπίδια – λίπος, η κυριότερη μορφή λίπους που αποθηκεύεται στο σώμα μας.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως ότι υπάρχει στον οργανισμός μας είναι αναγκαίο, και ναι,σίγουρα όπως είναι δομημένος ο οργανισμός μας δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς τα τριγλυκερίδια.
Τα προβλήματα δημιουργούνται όταν οι τιμές “εκτρέπονται”
Έτσι και τα τριγλυκερίδια ο οργανισμός μας τα χρησιμοποιεί ως καύσιμη ύλη και ως αποθήκη ενέργειας στο λιπώδη του ιστό.
Η ενέργεια που περισσεύει από την τροφή που καταναλώνουμε καθημερινά, μετατρέπεται σε τριγλυκερίδια,έτσι,όπως είπαμε,τα τριγλυκερίδια αποτελούν την αποθηκεύσιμη μορφή ενέργειας των κυττάρων μας και κυρίως των λιποκυττάρων.
Επίσης τα τριγλυκερίδια χρησιμοποιούνται και για τη δημιουργία νέων κυττάρων καθώς και ορμονών.
Είναι οργανικές ενώσεις που ανήκουν στην κατηγορία των εστέρων και προκύπτουν από την ένωση της γλυκερόλης με τρία λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να είναι όμοια –απλά τριγλυκερίδια –  ή διαφορετικά μεταξύ τους – μικτά τριγλυκερίδια...
read more:https://botanologia.gr/ti-prepei-na-troo-gia-na-meiothoyn-ta-triglykeridia-moy/

Τα δέκα βήματα της ομελέτας μου, με κουρκούμι και άνθη ραδικιού

Τα δέκα βήματα της ομελέτας μου με άνθη ραδικιού και κουρκούμι που μπορούν να γίνουν ένα:Ετοιμάζω ομελέτα για χάρη μας
Από τις συνταγές μου– Ομελέτα με άνθη ραδικιού και κουρκούμι
Μία πολύ εύκολη, εύγευστη και ιδιαίτερη συνταγή που αυτοί που την πρωτοδοκιμάζουν ξαφνιάζονται ευχάριστα από την ντελικάτη γεύση των λουλουδιών,
οι υπόλοιποι ενθουσιάζονται που θα την ξαναγευτούν.
Είναι μια ιδιαίτερη ομελέτα, η οποία χρειάζεται την προηγούμενη ημέρα της παρασκευής της, να έχω συλλέξει τα πανέμορφα κίτρινα λουλούδια του ραδικιού.
Όταν λοιπόν κάνω τις εξερευνήσεις μου σε κάποιο μέρος εκτός πόλης, πάντα το μάτι μου θα εντοπίσει τα χαρούμενα άνθη του ραδικιού.
Συλλέγω με προσοχή μόνο όσα άνθη χρειάζομαι και από μέρη καθαρά, μέρη που δεν τα επισκέπτονται ζώα και μέρη που δεν είναι ραντισμένα.
Αυτή την εποχή παντού οι αγροί είναι διάσπαρτοι με άνθη αγριοράδικου και καλέντουλας.
Για την ομελέτα μου χρειάζομαι
– μία κούπα ανθούς ραδικιού...