Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Birke Baehr: Τι πάει στραβά με το σύστημα διατροφής μας;

το κυρίως πιάτο ήταν ψαρονέφρι γκλασέ γαρνιρισμένο με πατάτες με σκόρδο.
Το κρέας (όπως και τα αυγά ορτυκιού) ήταν της Ντόροθι:
τα είχε φέρει το απόγευμα ο οδηγός της σε μια παγωνιέρα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και η ίδια είχε δώσει στο σεφ λεπτομερείς οδηγίες για να τα μαγειρέψει.
Σε μια μάντρα στο πίσω μέρος του αγροκτήματος,φύλαγε ένα μικρό κοπάδι από γουρουνόπουλα ελευθέρας βοσκής για προσωπική της χρήση.
Όπως και η Χίλαρι ( που δεν έβλεπε ποτέ ό,τι πρόγραμμα παρουσίαζε η ίδια στη τηλεόραση),η Ντόροθι δεν είχε σκεφτεί ποτέ να καταναλώσει τα προϊόντα που τόσο της άρεσε να πασάρει σ'ένα κοινό το οποίο δεν διαμαρτυρόταν ποτέ....
..........................
ο Χένρι σώπασε για μια στιγμή,σκουπίζοντας αφηρημένα με το δάχτυλο τη σάλτσα στο πιάτο του.
"Ας το πούμε αλλιώς:το ήξερες ότι σχεδιάζουμε να καταργήσουμε τα δωρεάν γεύματα στο σχολείο για περισσότερο από μισό εκατομμύριο παιδιά μέσα στην επόμενη πενταετία;"
"Αυτή η κίνηση δεν θα είναι και πολύ δημοφιλής,θα έλεγα"
"Να σου πω,θα γίνει μεγάλος θόρυβος,φυσικά,αλλά σιγά-σιγά θα ησυχάσουν τα πράγματα και θα εμφανιστεί κάτι άλλο για να ανησυχήσει ο κόσμος.
Το σπουδαίο είναι ότι εξοικονομούμε ένα σωρό λεφτά,ενώ παράλληλα μια ολόκληρη γενιά παιδιών από τις εργατικές τάξεις και τα χαμηλά στρώματα δεν θα τρώει κάθε μέρα παρά τσιπς και σοκολάτες.
Πράγμα που σημαίνει,τελικά,ότι δεν θα έχουν τη σωστή σωματική και διανοητική ανάπτυξη"
Η Ντόροθι ανασήκωσε τα φρύδια σε αυτή την παρατήρηση.
"Α, βέβαια",την διαβεβαίωσε.
"Δἰαιτα πλούσια σε σάκχαρα οδηγεί σε καθυστερημένη ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Το έχουν αποδείξει αυτό οι δικοί μας".
Χαμογέλασε.
"Ὀπως γνωρίζει κάθε στρατηγός,το μυστικό για να κερδίζεις όλους τους πολέμους είναι να σπας το ηθικό του εχθρού."
Το γεύμα έκλεισε με πουτίγκα μήλου,βουτηγμένη σε σιρόπι  από μέλι και πιπερόριζα.
Τα μήλα ήταν ως συνήθως από τον δεντρόκηπο της Ντόροθι...........
και είναι:Τζόναθαν Κόου....
και....
Τι ωραίο Πλιάτσικο.........
...............................
και ο μικρός Birke Baehr σε ομιλία του στο TED: Τι πάει στραβά με το σύστημα διατροφής μας;
πολλοί σχολιαστές στο συγκεκριμένο θέμα στο TED έχουν διαφωνήσει με το αν πρέπει ή όχι τα παιδιά να εκφέρουν απόψεις  και να δίνουν ομιλίες....
μπορείτε να παρακολουθήσετε το θέμα εδώ