Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Μιά απλή συνταγή, μια εξαίρετη γεύση – κρεμμύδια “τουρσί”

Τα κρεμμυδάκια “τουρσί*” είναι μιά πεντανόστιμη αλλά και θρεπτική λιχουδιά – είναι μια από τις συνταγές μου που έχω κατατάξει στα λειτουργικά τρόφιμα. Τα λειτουργικά τρόφιμα μας παρέχουν βασικά φυτοθρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα οποία θωρακίζουν τον οργανισμό μας έναντι των ασθενειών.
Τα κρεμμυδάκια “τουρσί” είναι μια εξαίρετη λιχουδιά, που διατηρεί πολλά από τα θρεπτικά συστατικά των πρώτων υλών παρασκευής.
Με το συνδυασμό θαλασσινού αλατιού και ξιδιού φτιάχνουμε ιδανικές συνταγές, οι οποίες συνοδεύουν άριστα την καθημερινά μας υγιεινή διατροφή!
Τα κρεμμυδάκια μου συνοδεύουν πολλά από τα φαγητά μας και τις σαλάτες μας.
Η συνταγή μου είναι εύκολη, και αρχίζουμε να καταναλώνουμε τα κρεμμυδάκια μετά από δυό- τρεις μέρες.
Θα χρειαστώ
– ένα κιλό μέτρια ξερά γλυκά κρεμμύδια
– δυό μικρές πράσινες ή κόκκινες πιπεριές
– ένα φλιτζάνι μηλόξυδο** άριστης ποιότητας – το μηλόξυδο, είναι πάντα δικής μου παρασκευής, είναι ιδανικό για τα κρεμμυδάκια μου,  γιατί τους δίνει ένα λεπτό...