Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Ποιο λάδι είναι πιο υγιεινό για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου;

Στο άρθρο μου «Βακαλάος:Πως τον ξαλμυρίζουμε και γιατί τρώμε βακαλάο στις 25 Μαρτίου» είδαμε πως ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο,τώρα ας δούμε και με τι λάδι μπορούμε να τον τηγανίσουμε.
Η επιλογή του σωστού λαδιού για το τηγάνισμα, μας απασχολεί πάρα-πάρα πολλές φορές  και αυτός ήταν ο λόγος που το άρθρο μου «Tο ελαιόλαδο είναι ένα από τα ασφαλέστερα λάδια για τηγάνισμα και μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες» 
ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην ασφάλεια που μας προσφέρει το ελαιόλαδο στο τηγάνισμα ,αλλά και σε ένα μεγάλο κατάλογο δημοσιευμένης έρευνας που υποστηρίζει αυτή τη άποψη.
Ας παρακολουθήσουμε άλλη μία έρευνα του Πανεπιστημίου στο Leicester
Η επιλογή του σωστού λαδιού για να μαγειρέψουμε και να τηγανίσουμε είναι μια περίπλοκη δουλειά γράφει ο Michael Mosley,
για αυτό μας παραθέτει τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης ,η οποία ανέτρεψε πολλά από αυτά που πιστεύονταν ως τώρα για τα λάδια και τα βούτυρα στο τηγάνισμα......