Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Χοληστερίνη -Ένας ισχυρότατος χυμός για τη μείωση της χοληστερίνης

Διαβάζουμε στη wikipedia:
Χοληστερίνη ή χοληστερόλη είναι κηρώδης στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, και στο πλάσμα του αίματος όλων των ζώων.
Μικρότερες ποσότητες χοληστερίνης απαντώνται και στις μεμβράνες των φυτών.
Μαζί με τα τριγλυκερίδια χρησιμεύει στις κυτταρικές μεμβράνες,καθώς συμβάλλει στη ρευστή αλλά αδιάσπαστη δομή της μεμβράνης, και της προσδίδει λειτουργικότητα.
Επιπλέον, έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη νευρικών συνδέσμων του εγκεφάλου και βοηθάει τον οργανισμό στο σχηματισμό και την προστασία των νευρώνων και στη δημιουργία των ιστών των κυττάρων.
Σε πολλές βιοχημικές διαδικασίες χρησιμεύει ως πρώτη ύλη, όπως στην παρασκευή της προβιταμίνης D και το σχηματισμό ορμονών.
Kαι θα ρωτήσουμε,τότε,γιατί τόση προσπάθεια και άγχος για να τη μειώσουμε;
Μα γιατί με την διατροφή,η οποία έχει επικρατήσει στον πολιτισμό μας,έχει.....
read more: https://botanologia.gr/cholisterini-enas-ischyrotatos-chymos-gia-ti-meiosi-tis-cholisterinis/

Ροδάκινα σε ένα απολαυστικό smoothie για το καλοκαίρι

             
Ροδάκινα – Η μαγεία του φρέσκου ροδάκινου σε ένα απολαυστικό smoothie!
Ροδάκινα – μιά απολαυστική ,
δροσιστική και
άκρως θρεπτική πρόταση για μας και τα παιδιά μας.
Όταν ψάχνουμε ένα πλούσιο σε θρεπτικά αλλά και
απολαυστικό ταυτόχρονα smoothie τι καλύτερο από τα ώριμα ροδάκινα , που αυτή την εποχή βρίσκονται στην πλήρη ωρίμανσή τους και όλες οι λαϊκές είναι γεμάτες από το τέλειο αυτό φρούτο;
Φυσικά χυμώδη,ελαφριά κρεμώδη τα ροδάκινα είναι πλούσια σε καροτενοειδή , ιδανικά για το δέρμα μας , την όρασή μας , την καρδιά μας – ολόκληρο τον οργανισμό μας.
Πλούσια σε βιταμίνη C για το....
read more:https://botanologia.gr/rodakina-se-ena-apolaystiko-smoothie-gia-to-kalokairi/