Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ένα ισχυρότατο φυσικό εντομοαπωθητικό με μέντα και γαρίφαλο

Εντομοαπωθητικό για μυρμήγκια
Οι περισσότεροι από μας κάθε καλοκαίρι-και όχι μόνο- δεχόμαστε την επίσκεψη των κοινωνικότατων εντόμων, των γνωστών μας μυρμηγκιών!
Και αμέσως ψάχνουμε τρόπους να τα απομακρύνουμε και να τα διώξουμε.
Δοκιμάζουμε διάφορους τρόπους και διάφορα χημικά εντομοκτόνα, με αποτέλεσμα πολλές φορές από τα χημικά εντομοκτόνα να έχουμε
δύσπνοια,
βήχα,
συμφόρηση ακόμα και κρίση άσθματος.
Τα χημικά εντομοκτόνα έχουν ισχυρή επίδραση στα έντομα, αλλά το μεγάλο τους περιβαλλοντικό μειονέκτημα είναι ότι η επίδρασή τους είναι συνεχής για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τα εντομοκτόνα επηρεάζουν την άγρια ζωή είτε άμεσα είτε έμμεσα-
Το εντομοκτόνο...