Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ισχυρότατα αντιφλεγμονώδη βότανα που μας έχει χαρίσει η φύση

Αντιφλεγμονώδη βότανα
Αντιφλεγμονώδη -και αμέσως το μυαλό μας πάει στα αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
Δεν υπάρχουν όμως μόνον φάρμακα με αντιφλεγμονώδη δράση,υπάρχουν ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ.
Για άλλη μια φορά η φύση έχει φροντίσει και μας έχει δώσει μία μεγάλη ομάδα βοτάνων η οποία μάχεται με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τις φλεγμονές του οργανισμού μας.
Όσα όμως αντιφλεγμονώδη βότανα και να πάρουμε,όσα αντιφλεγμονώδη φάρμακα και να πάρουμε,η δράση τους θα είναι πάντα περιορισμένη,εάν δεν σταματήσουμε να φορτώνουμε τον οργανισμό μας με τροφές που πυροδωτούν τις φλεγμονές*.
Θα καταπολεμούμε προσωρινά το αποτέλεσμα αλλά η βαθύτερη αιτία θα είναι εκεί και θα μας ταλαιπωρεί,αν
δεν κατανοήσουμε και αν δεν τηρήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες διατροφής.
Αν δεν υπάρχει μέσα μας ισορροπία και αρμονία,αν αφήνουμε ανεξέλεγκτες -χωρίς καν να κάνουμε προσπάθεια να τις διαχειριστούμε-τις καθημερινές....

Τροφές με περισσότερο κάλιο από ότι έχει η μπανάνα

Κάλιο

Μπορεί όλοι μας να γνωρίζουμε ή να έχουμε ακούσει πως η μπανάνα έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κάλιο, όμως στην πραγματικότητα περιέχει λιγότερο από το 10% της ποσότητας που χρειαζόμαστε σε ημερήσια βάση.
Το ιόν του καλίου είναι απαραίτητο για τη λειτουργία όλων των γνωστών ζωντανών κυττάρων και γι’ αυτό είναι παρόν σε όλους τους φυτικούς και ζωικούς ιστούς και όλοι οι ενήλικες χρειαζόμαστε τουλάχιστον 4.500 mg κάλιο την ημέρα.
Βρίσκεται σε εξαιρετικά μεγάλες συγκεντρώσεις στο εσωτερικό των φυτικών κυττάρων και ιδιαίτερα στα φρούτα, για αυτό ας δούμε ποιες άλλες τροφές εκτός από την μπανάνα, τα 100 gr της οποίας μας δίνουν 358 mg κάλιο, μας προσφέρουν το κάλιό τους και μάλιστα σε πολύ υψηλότερες ποσότητες:
– κακάο σε σκόνη 
τα 100gr μας δίνουν 1524mg κάλιο – το 44% της ημερήσιας πρόσληψης 
-μαύρα φασόλια...