Τα παραπάνω δραστικά συστατικά είναι μόνο κάποια από τα πάμπολλα πολύτιμα συστατικά της αγκινάρας , που όλα μαζί την κατατάσσουν στα πολύτιμα και
θαυμάσια βότανα-λαχανικά που μας προσφέρει η Γη μας.
Η αγκινάρα , όπως λέγαμε και στο άρθρο μου “Αγκινάρα -δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας,προστατεύει το συκώτι μας” ,
έχει την ικανότητα να δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας,
να προστατεύει το συκώτι μας,
να κρατά σε ισορροπία τη χοληστερίνη μας και να την επαναφέρει στα φυσιολογικά της επίπεδα όταν παρεκτρέπεται.
Παράλληλα μας προσφέρει ολική ανανέωση κάθε άνοιξη αφού μας βοηθάει να απαλλαγούμε από τις συσσωρευμένες τοξίνες του χειμώνα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους,
αλλά και γιατί οι αγκινάρες είναι νοστιμότατες με μια θεσπέσια γεύση,
ας μαγειρέψουμε αγκινάρες όπως τις μαγείρευαν οι γιαγιάδες μας.....