Οι γαρίδες είναι ένα από τα αγαπημένα μου εδέσματα και τις γευόμαστε, όταν είναι ολόφρεσκιες, βραστές, μόνο με το ζουμάκι τους, λεμόνι και λάδι, η απόλυτη γεύση!
Εδώ θα σας περιγράψω μιά από τις συνταγές μου, πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά.Γαρίδες λοιπόν με τηγανιτό ρύζι και μπρόκολο.
Μιά συνταγή χωρίς κανόνες, έτσι και αλλιώς όλες μου οι συνταγές είναι χωρίς κανόνες, που μπορούμε να προσθέσουμε όποιο λαχανικό θέλουμε ή κάποια σάλτσα δική μας έμπνευσης, που η φαντασία μας προστάζει ότι δένει με τα υπόλοιπα υλικά μας.
Το ρύζι επίσης είναι και αυτό, ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά και μας αρέσει όπως και να το μαγειρέψω.
Γαρίδες λοιπόν με τηγανιτό ρύζι και μπρόκολο.
Ο συνολικός χρόνο προετοιμασίας είναι περίπου 25 λεπτά και οι συγκεκριμένες ποσότητες των υλικών χορταίνουν άνετα τέσσερα άτομα.
Θα χρειαστώ περίπου
– ένα κιλό γαρίδες – τις οποίες αφού καθαρίσω* τις κρατώ στην άκρη
– ένα μπολάκι ζωμό λαχανικών**
– ελαιόλαδο – όσο μας πάρει
– δυό σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες...