Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Γαρίδες με τηγανιτό ρύζι και μπρόκολο, ένα απολαυστικό πιάτο

Οι γαρίδες είναι ένα από τα αγαπημένα μου εδέσματα και τις γευόμαστε, όταν είναι ολόφρεσκιες, βραστές, μόνο με το ζουμάκι τους, λεμόνι και λάδι, η απόλυτη γεύση!
Εδώ θα σας περιγράψω μιά από τις συνταγές μου, πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Γαρίδες λοιπόν με τηγανιτό ρύζι και μπρόκολο.
Μιά συνταγή χωρίς κανόνες, έτσι και αλλιώς όλες μου οι συνταγές είναι χωρίς κανόνες, που μπορούμε να προσθέσουμε όποιο λαχανικό θέλουμε ή κάποια σάλτσα δική μας έμπνευσης, που η φαντασία μας προστάζει ότι δένει με τα υπόλοιπα υλικά μας.
Το ρύζι επίσης είναι και αυτό, ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά και μας αρέσει όπως και να το μαγειρέψω.
Γαρίδες λοιπόν με τηγανιτό ρύζι και μπρόκολο.
Ο συνολικός χρόνο προετοιμασίας είναι περίπου 25 λεπτά και οι συγκεκριμένες ποσότητες των υλικών χορταίνουν άνετα τέσσερα άτομα.
Θα χρειαστώ περίπου
– ένα κιλό γαρίδες – τις οποίες αφού καθαρίσω* τις κρατώ στην άκρη
– ένα μπολάκι ζωμό λαχανικών**
– ελαιόλαδο – όσο μας πάρει
– δυό σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες...

Μιά απολαυστική και θεραπευτική χορτόσουπα, ιδανική για αποτοξίνωση

Χορτόσουπα – ένα θρεπτικό πλήρες γεύμα, συχνά περιφρονημένο 
Πολλές φορές μετά από περιόδους εντάσεων, φόρτου εργασίας,
σκληρής καθημερινότητας και περιορισμένου χρόνου να ασχοληθούμε με την ετοιμασία κατάλληλων γευμάτων, νοιώθουμε το σώμα μας βαρύ από τις διατροφικές μας παρασπονδίες!
Ο οργανισμός μας τις περιόδους αυτές έχει, όσο ποτέ άλλοτε, ανάγκη ένα απολαυστικό μεν, αλλά τονωτικό και θεραπευτικό γεύμα.
Σε αυτά τα γεύματα πρωτεύοντα ρόλο έχουν οι χορτόσουπες!
Χορτόσουπες όμως νόστιμες,
απολαυστικές,
χορταστικές αλλά και αποτοξινωτικές και θεραπευτικές.
Χορτόσουπες που πρώτα-πρώτα θα διεγείρουν τον ουρανίσκο μας, θα πλανέψουν τους γευστικούς μας κάλυκες και στη συνέχεια θα μας χαρίσουν τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να αποβάλλει τις συσσωρευμένες τοξίνες!
Για να ετοιμάσουμε τη χορτόσουπά μας, θα χρειαστούμε
– ένα πολύ μικρό λάχανο-ή το μισό από ένα μέτριο...