Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Κολλιτσίδα ένα ισχυρότατο αντικαρκινικό,διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο

Η κολλιτσίδα έχει μιά μακρά ιστορία μέσα στο διάβα των αιώνων και κατέχει τη φήμη ενός από τα θρεπτικότερα και ισχυρότερα τονωτικά βότανα του οργανισμού μας,μαζί με το γαϊδουράγκαθο.
Ο David Hoffmann λέει για την κολλιτσίδα:
«Οδηγεί το σώμα σε μιά κατάσταση ολοκλήρωσης και υγείας.Βοηθά να αποκατασταθεί το αρχέγονο προσχέδιο που έχει δημιουργηθεί για την υγεία,το οποίο έχει χαθεί στα άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις» 
Με το επιστημονικό της όνομα arctium lappa, γνωστή ως «niubang» στα κινέζικα, έχει χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και σε αρκετές δυτικές χώρες για πάνω από 3.000 χρόνια. 
Οι θεραπευτικές χρήσεις της έχουν τεκμηριωθεί στο TheCompendium της Materia Medica *
Είναι λοιπόν η κολλιτσίδα ένα από τα ισχυρότερα βότανα του πλανήτη μας,το οποίο βοηθά ποικιλοτρόπως τον οργανισμό μας.
Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για τη θεραπεία πολλών παθήσεων και ήταν μιά από τις πιο σημαντικές παραδοσιακές θεραπείες.
Τα φύλλα της κολλιτσίδας...